ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Elektriği toprağa mı gömeceksiniz? - Olaylara Bakış

Elektriği toprağa mı gömeceksiniz? - Olaylara Bakış

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi bütün il başkanlıklara gönderdiği ‘‘Elektrik zamları geri alınsın’’ bildirisini CHP İl Başkanı Metin Yaşar basına yansıttı. Belediye de rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan, bilahare tutuklanan, CHP’ li Belediye Başkanı tarafından İstanbul’dan getirilerek Kayı AŞ. nin başına oturtulan Selçuk Erdağ’ı ile ilgili iki basın toplantısını kısa kesen Metin Yaşar, hükümeti topa tutmaya gelince uzun bir konuşmayla elektrik zammını protesto etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Elektrik zammı geri alınıncaya kadar elektrik faturasını ödemeyeceğim’’ dedi. Elektrik zamlarına sebep olanın 100 senelik parti olduklarıyla övünen Chp’nin 100 senelik politikalarıdır. 1950 yılında iktidara gelen Demokrat Parti barajlar yapmaya başladığında CHP ‘‘ Bu kadar elektriği toprağa mı vereceksiniz’’ dedi. 1965 seçimlerinde tek başına iktidara gelen Adalet Partisi, Süleyman Demirel’in Başbakanlığında hükümeti kurdu. Demokrat Parti devrinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yapan Demirel Türkiye’ nin elektriğe ihtiyacı olduğunu, elektrik üretmek içinde suya dolayısıyla baraj yapılması gerektiğini bilenlerdendi. Keban Barajı, GAP Projesi Süleyman Demirel’in en önemli hizmetleridir. Keban Barajı yapılırken yapılmasına karşı çıkan o günün Chp yöneticileri "Bu kadar elektriği toprağa mı vereceksiniz’’ dediler. Sanayileşmek için elektriğe ihtiyaç olduğunu düşünmediler. Yapmak isteyenlerin şevkini kırdılar, ellerinden geldikçe mani olmaya çalıştılar. Şimdi de nükleer santrallere, Heslere karşı çıkıyorlar. Ağır sanayiye, yollara, köprülere, ülkeye yapılan her yatırıma karşı çıktılar çıkmaya devam ediyorlar.

CHP elektrik üreten barajların yapılmasını önlemeye çalıştı bu yüzden çalışan iktidarların önünü kesti, kesmeye de devam ediyor. Bu sebeple elektriği ithal eder hale geldik. Yüksek zamlı elektrik ödememize sebep Chp politikalarıdır. Elektirik zamlarını protesto edip, fatura ödemeyeceğinizi söyleyeceğinize, buna sebep olduğunuzu düşünerek milletten nözür dileyin. Kılıçdaroğlu ‘‘Helalleşmek istiyorum’’ diyordu ya işte helalleşmenin tam zamanı, an o an.
 

Bu yazı toplam 3776 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR