ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ELEKTRİĞİM KESİK DUYAN OLUR MU?

ELEKTRİĞİM KESİK DUYAN OLUR MU?

İlimiz Merkeze bağlı Kurtköylü olduğumu biliyorsunuz. Babamdan kalan evime zaman zaman gidiyorum. Çok durmadığım için faturalar genelde (0) geliyor.

2013 yılı eylül ayında gittiğimde 14 küsur TL. borcumu ödemediğimden elektriklerim kesilerek mühürlenmiş. Bilecik'e geldiğimde ilk işim cezası ile 17 TL küsur olan borcumu ödemek oldu. Bana parayı yatırdığım gün elektriklerimin açılacağını söylediler.

Ekim, Kasım, Aralık, Ocak tam 4 ay, Şubatında 15'ini geçtik benim elektriğim henüz açılmadı. 

14 TL. borçtan dolayı elektrik kesilir mi? bunu sorgulamıyorum. Borcum varsa ödemeliyim. Elektrik faturaları her ay mı, iki ayda bir mi geliyor bilmiyorum. Benim elektriğim eylül ayında kesildiğine göre birkaç sefer sayaca bakmaya geldikleri kesin. Şimdi ellerindeki alet baktıkları sayaç sahibinin borçlu olup olmadığını gösteriyor. Sayacın da mühürlü olduğunu görmeleri gerekir.  Bir kasıt aradığım yok ama sorumsuz birinin benim gibi daha nicelerini mağdur ettiği anlaşılıyor. 

Devlet birçok kendi işlettiği müesseseleri özelleştirdi. Elektrik kurumunu da özelleştirdi. Gerçi TMSF'nin el koyduğu söyleniyor da herhalde özelleştirmenin bir sebebi de vatandaşa özel hizmet gitsin anlayışı. Halen 4,5-5 aydır elektriğimin kesik olduğunu söylüyorum, bu durumda özel hizmet alıyorum diyebilir miyim?

Ayrıca müessesemde çalışan elemanımı bu arada birkaç sefer elektriğimin açılması için gönderdim. "Şadi Erdal'ın bizde birkaç tane aboneliği var, hangisi kapalı göremiyoruz. Kesikte görülmüyor bizde" cevabını veriyorlar.

Böyle bir cevap o müessesenin kayıtsız, kuyutsuz, nemelazımcı, laubali çalıştığının ifadesidir. Eğer elektrik sayacının mühürlü olduğu elektrik müessesinde görülmüyorsa benim elektriğimi kim mühürledi. 

Şikayetimi anlattım. O kurumun başındaki idareci varsa gereğini yapar. Gereği yapılmazsa tuz da kokmuş demektir.

Bu yazı toplam 1101 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR