ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ERMENİLER

ERMENİLER

Ermeniler, Osmanlı Devleti´nin son yüzyılı hariç, sSadık bir millet idiler. Rusya, İngiltere, Fransa gibi devletlerin teşvik ve yardımlarıyla sadık olmaktan çıktılar, ihanete başladılar.

Çocukları; öcü geliyor diye korkuttukları gibi, her 24 Nisan tarihi yaklaştıkça bizide Ermenileri katlettiğimiz ileri sürülerek sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bir de katliamı yaptığımızı ileri sürenler, meclislerinden kanun çıkarıyorlar. Amerika´da Türkiye´ye karşı: "Benim sözümden çıkma yoksa, bende kanun çıkartırım" dercesine bu durumu koz olarak kullanıyor.

Bizim de meclisimiz var. Amerika´nın Kızılderilileri, Fransa´nın Cezayir´lileri , Rusya´nın Kırım´lıları, Ahıskalıları, İngiltere´nin Hindistan ve Pakistan´da yaptıkları katliamları dile getirmiyoruz. Çin halen; Doğu Türkistan´da katliamlarına devam ediyor. Ermenistan, Azerbaycan Karabağ´da yaptığı katliamın acılarını yaşayanlar hayatta... Bizim 10´a yakın büyükelçi görevlilerimizi şehit ettiler. 

Ermenistan´da; 90-100, yüzyıl evvel Ermeni´den çok, Türk yaşıyordu. Kiliseden çok , cami vardı. Bugün ne Türk kaldı, ne de bir cami var. 

Balkanlar da yaşayan Müslüman; soydaşlarımız ve kardeşlerimiz topraklarından zorla göç ettirilmedi mi? Göçler sırasında telef olan canların hesabını kim verecek? En çok zulme ve katliama maruz kalan millet hesap soracağına, hesap verir duruma getiriliyor. Müdafaada duracağımıza, bize yapılan katliamların hesabını sormalıyız.

İlimizde Rumeli Türkleri Derneği var. Onlara da düşen bir görev olduğunu hatırlatmak istiyorum. Göç eden ilk nesil bugün hayatta olmayabilir. Nasıl göç etmek zorunda kaldıklarını, göç yolunda çektikleri sıkıntıları, memlekette bıraktıkları mallarının ne olduğunu, Türkiye´ye gelmediklerinde neler yaşadıklarını, Atalarından dinlediklerini bütün üyelerinden toplayarak kitap haline getrmeliler. Tarihe de ışık tutmuş olurlar. 

Böyle bir çalışmayı desteklemeye , gazetemiz de yayınlamaya, kitabın baskısına yardımcı olacağımıza inanmalarını istiyorum.

Bu yazı toplam 1266 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR