MUSTAFA KINIKOĞLU

MUSTAFA KINIKOĞLU

FRANSA SALDIRILARI KİMİN İŞİNE YARIYOR?

FRANSA SALDIRILARI KİMİN İŞİNE YARIYOR?

Fransa’da yüzden fazla kişinin öldürüldüğü son saldırıların ardından ortalıkta yine birçok komplo teörisi dolaşıyor. Ancak en büyük komplo teoristlerinin üzerinde durduğu bir nokta var; “her zaman basit düşünün”.

Önce saldırıyı üstlenen IŞİD, DEAŞ her ne bela ise onu ele alalım. Yakın zamana kadar ismi cismi duyulmayan, kısa zamanda dünyanın konuştuğu, elinde hayli toprak bulunduran, haberlere bakılırsa petrol çıkartıp satacak hale gelmiş bir örgüt. Bu kadar kısa zamanda tabiri caiz ise pörtlemesini bir tarafa bırakırsak, basit düşünerek cevap arayalım, bu örgütün varlığı kimler için faydalı, kimler için zararlı?

Eylemlerine bakıyorsunuz, çok büyük çoğunluğunda katlettikleri kişiler müslümanlar. Onlar sayesinde dünyada müslümanlar sürekli zan altında kalıyorlar ve “Müslümandan terörist olmaz” demek zorunda kalıyorlar. At koşturdukları Ortadoğu’da İsrail gibi müslümanlara her fırsatta sorun olan bir devlet varken oraya karşı tek bir hareketleri yok.

Bu maddeler ışığında bu örgütün en çok kimlere zarar verdiği ortada değil mi? Böyle bir örgütü piyon olarak kullananların amacı her geçen gün daha da artan İslâm’a olan ilgiyi baltalamak olabilir mi? İslâm’a olan bu ilgiden ürken, İslâm’a kati şekilde düşman olan bir kesimin varlığı da mâlum. Bu örgüt onların ekmeğine yağ sürmüyor mu?

Son Fransa saldırısını ele alalım. Avrupa müslüman sayısının her geçen gün arttığı bir yer. Fransa da en çok müslüman nüfusun yaşadığı Avrupa ülkelerinden biri… Bu saldırı ile Fransızlar’ın ve diğer Avrupalılar’ın İslâm’a bakışının nasıl değiştiğini tahmin edebiliyoruz. Bu yönden bakınca bu saldırıdan kimlerin nemalandığı ortada değil mi?

Daha yakın zamanda, yine Fransa’da bir dergiye saldırı olmuştu hatırlarsınız, o dönem yazdığım yazıda da belirttiğim gibi hem Fransız politikacıların hem Papa’nın saldırı sonrasında, bu saldırının müslümanlarla, İslâmla alakalı olmadığını söyledikleri açıklamaları herkesi şaşırtmıştı. O zaman istedikleri algıyı oluşturmakta başarılı olamayanlar acaba daha büyük bir saldırı ile bu algıyı oluşturmak mı istemiş olabilirler mi? Papa’nın, bu saldırının 3. dünya savaşının bir parçası olduğunu söylemesine bir de bu gözle bakmakta fayda var.

Olayın bir diğer yönü Suriye meselesi… Suriye bu konuların tam ortasında bir yerde duruyor. Avrupa’nın mülteci diye bir derdi var. Daha önce, ülkemizdeki Suriyeli sayısına göre çok daha az da olsa mülteci alacağını açıklayan ülkelerden bir bir bundan caydıklarına dair haberler geliyor. Bu durumda bu saldırı bir yandan da Suriye’nin bir an önce tutarlı bir hale gelmesini isteyenlere yaramıyor mu? Suriye’de sular durulsa bu insanların büyük bölümü ülkelerine geri dönebilir.

Bir yandan düşen, düşürülen Rus uçakları, bir yandan yapılan bu saldırılar… Yine birileri planlar yapıyor, uygulamaya koyuyor, olan mazlumlara oluyor. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır, inşallah zalimlerin bu tuzaklarını da bozar.

Bu yazı toplam 1409 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA KINIKOĞLU Arşivi
SON YAZILAR