ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

GERÇEĞİ GÖREMENİN CEZASINI ÇEKİYORUZ

GERÇEĞİ GÖREMENİN CEZASINI ÇEKİYORUZ

İlimizin 1. Bölgede yer almasından dolayı teşvikten tam olarak yararlanamayacağı iddiaları ortaya atıldı. Muhalefet Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı basın toplantısında Ak Parti iktidarının Bilecik’e hiçbir yatırım yapmadığını ileri sürerek rakibi milletvekili Poyraz’ın istifasını isteyecek kadar ileri gitti.
Henüz teşvikten hangi illerin ne kadar nasıl faydalanacağını hiçbirimiz en ince ayrıntısına kadar bilmiyoruz. Bildiğimiz, 1., 2. bölgede yer alan illere göre 3. ve 4. illerde isimleri geçen illerin teşvikten daha çok istifade edeceği.
İlimizin 1. Bölgede yer alıp, Kayseri gibi illerin 4. bölgede gösterilmesi tepki gösterilmesinin baş sebebi oldu. İnsana haliyle 4. bölgede yer alabilmek için illada Cumhurbaşkanı çıkartmamız mı gerekir dedirtiyor. İmparatorluk çıkartmak demekki yetmiyor. Belki de bu yüzden cezalandırılıyor muyuz diye de düşünmeden edemiyoruz.
Bu hususta Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda bir gerçek dile getirildi. Aslan Alimünyum sahibi Mehmet bey hep, Ankara’yı suçlamaktan vazgeçilmesi gerektiğini, Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok sanayicinin eskiden verilen teşvikten faydalanarak yer aldığını, bina yaptığını, ama fabrikanın başka bölgede olduğunu, gelirinin ise Bilecik’te görüldüğünü bu yüzden Ankara’da kağıt üzerinde zengin, bugün 1. bölgede görülmemizin başlıca sebebinin bu olduğunu açıkladı.
Yani Mehmet Bey, “Kral çıplak” dedi. Şimdi gerçek ortaya çıktı ama suçlu kim? Fabrika Organize Sanayi Bölgesi’nde görüldüğü halde içi boş bina, arazi işgal ediliyor. Faydasını bıraktık verdiği zararı ortadan nasıl kaldıracağız onunla uğraşıyoruz. Kim kaldıracak, kaldırabilsek...
Sayın Tüzün 3,5 yıl Belediye Başkanlığı, 6 yıldır Milletvekilliği yapıyor. İleri sürülen bu yanlışlığı bilmiyor olamaz. Bilmiyorum derse zaten onun için büyük eksiklik olur. O halde ne diye bugüne kadar Organize Sanayi Bölgemize dört duvar örüp verilen teşviki alıp gidenlerin ilimize zarar verdiğini açıklamadı. O yanlışlığın yapılmasına seyirci kalanlarla mücadele etmedi.
Ortada bir hata olduğu kesin. Bu hataya göz yuman sorumlular kim? İl Sanayi Müdürü mü? Türkiye’de ilk özerk Organize Sanayi Bölgesiyiz diye övünen 1. Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu mu? Kimse ucuz politika yapmasın. Kâğıt üzerinde, sanal alemde ilimizi zengin gösterenleri bulalım, ya fabrikasını kursun işini yapsın veya çalışıyor gösterdiği iş yerini kapatsın, işgal ettiği yeri teslim etsin.
Ticaret ve Sanayi Odası yıllardır ilimizin teşvikten yararlanamadığını söyleyerek Ankara yollarını aşındırıyor. Bilecik’in sanal alemde zengin görünen tablosunu önlerine koymuşlardır. Neden kamuoyuna gerçeği açıklamadılar?
İlimizin Ankara’da zengin bir il görüldüğü yıllardır söylenir. Yıllar evvel ben bu durumu boksörün durumunu anlatarak dile getirmiştim. Ringte maç yapan boksöre antrenörü “Çok güzel dövüşüyorsun rakibini nakavt edeceksin” der. Her maç arasında böyle söyleyen antrenörüne ayakta zor duran boksör “İyi güzelde madem be dövüyorum neden ben ayakta zor duruyorumda, rakibim dinç duruyor. Benim attığım yumruklar nereye gidiyor”” madem biz zengin iliz bu paralar nereye gidiyor? Paraların nereye gittiğini Mehmet Aslan bey açıkladılar.
Gerçekleri görerek hareket etmek yerine uçan halı misali havalarda gezdiğimizi de unutmayalım. 1., 2. Organize Sanayi Bölgelerinde kaç fabrika çalışması gerekirken kaçının çalıştığının hesabını yapmadan 3. Organize Sanayi Bölgesi kurmaya kalktık. Bereket Ankara “Sizin il haricinde Osmaneli, Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri Organize Sanayi Bölgeleriniz boş duruyor. Onları doldurun ondan sonra” diyerek reddetti. Bu durum bizi zannederim hayal aleminden kurtarır.
Ak Parti’nin ilimize yatırım yapmadığı iddialarını çokta doğru bulmuyorum. Bozüyük, Mekece yolu 30 yıldır konuşulur. Gecikmeli de olsa başladı 1,5 yılda bitmek üzere.
Yine Bakraz barajı, DYP-SHP koolisyonu sırasında zamanın Bayındırlık Bakanı Onur Kumbaracıbaşı temellerini atmaya geldiğinde “Bu baraj, 40 yıl evvel yapılması için proje hazırlanmış. Temelini atmak bize nasip oldu” dedi. Ne yazıkki 15 yılda bitmedi, 4 yıl evvel AK Parti iktidarı bitirdi.
Yine Kurtköy barajı 35 yıl proje safhasında bekledi. DYP - SHP iktidarında temeli atıldı. 17 yılda 1 adım ilerleyebildi. Doksandokuz adımı Ak Parti iktidarında tamamlandı. Kızıldamlar Barajı yine öyle. Bugün Kızıldamlar arazisi sulanıyor, Yeniköy’ün sulama kanalları ihalesi yapıldı.
Yenipazar Barajı Ak Parti iktidarı döneminde başladı ve bitti. Yine Söğüt yolu, Cumhuriyet döneminde Söğüt şenliklerine nice Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar geldi yol yapılmadı. Ak Parti iktidarı yolu yaptı, şimdi Eskişehir yolu yapılmaya başladı. Bilecik - Yenişehir yolu bu sene yapılmaya başladı. Köydes, Beldes gibi projeleri ile köy yolları, su ve kanalizasyonları yapıldı. Bir bizim köy yollarına bakalım bir de ilimizden İnegöl’e giderken İnegöl köy yollarına, Yenişehir’e giderken Yenişehir’in kulağının dibindeki köy yollarına bakalım.İlimize hizmet gelip gelmediğini görürüz. Ayrıca Vakıf eserlerimize bugüne kadar sahip çıkan oldu mu? Yapılanı takdir edelim, yapılmayanı ise istemesini bilerek almasını bilelim.
Ak Parti iktidarının ilimizde il müdürlerini gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki 15 yıldır, 10 yıldır makamını koruyanlar var. Yeterli verimi sağlayamayanlar var. Bölge olarak bağlı olduğumuz ama ilimizde yetkili temsilcisi olmadıklarından kaybımız olduğu kanaatindeyim. İl Müdürlerimizin bir kısmımın iktidara ayak uyduramadığını düşünüyorum. Bu millet ne iktidarlar gördü. Bırakın devletten hizmet örmeyi, elindek iparayla demir çimento alamıyordu. Alması için izin belgesi istenirdi. O belgeyi alabilmek için günlerce beklenirdi. O devirde CHP iktidarının başbakanı Ecevit devri idi.

NE DEMİŞ, NE DEMİŞ

- Mesela, Başbakan’a utanmaz derler... Başbakan damadını sarıkaya alırlar. Ama, çamar yapacağız, Kormaz Yiğit’in 1 milyon dolarının üzerine yatacağız diyen şanlı damatla, dizi yapımcılığına soyunan ve halkın vergileriyle kurulmuş TRT’den milyonlarca dolar yapımcılık ücreti alan ballı damadı hiç bahis mevzuu etmezler.
Ahmet KEKEÇ / Gazeteci

- Atatürk’ü, tanrılaştırmak istiyenler, belki kendileri de farkına varmadan, Zübeyde Hanım’ı bir Meryem Ana, Alı Rıza Bey’i de bir Hazreti Yusuf gibi görmeye çalışıyorlar!..
Engin ARDIÇ / Köşe Yazarı

- Dünkü Baykal ile bugünkü Baykal arasında dağlar kadar fark var. Dün illegal ve gizli örgütlenmeleri deşifre etmek hepimizin görevidir derken bugün soruşturmalara karşı çıkıyor.
Adem Yavuz ARSLAN / Gazeteci

TAŞI GEDİĞİNE

Yeni çıkarılan teşvik yasasından istifade etmediğimizden şikayet ediliyor.
- Ettik ya! Mikro kredi veriyorlar, daha neyimize...

Bu yazı toplam 1090 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR