ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HALK YANLIŞIN BEDELİNİ BİR GÜN SORAR

HALK YANLIŞIN BEDELİNİ BİR GÜN SORAR

AK Parti, İstanbul seçimlerini Pazar günü yapılan seçimde kaybetmedi. Sinyali evvelki seçimlerde ve referandumda verilmişti. Ne yazık ki Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafını bir koza gibi saran ekip halkın verdiği sinyali anlamadı. Halk, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin kulağını çekip, Kasım seçimlerinde ‘Kulağını çekelim derken galiba koparttık…’ diye düşünerek her ne kadar mecliste MHP’ye ihtiyaç hissedecek şekilde milletvekilliği verse de İstanbul seçimlerinde aynı anlayışı göstermedi. Çünkü AK Parti kulak çekmeyi, bir kulak koparma operasyonunu anlamadı. Anlamayan partiye daha büyük dersi İstanbul halkı verdi. 

Seçim yorumlarını yapan bir televizyon kanalında yorumcu ‘AK Parti, kuruluş vaadlerinden uzaklaştı, oy kaybetti. CHP, kuruluş gayelerinden uzaklaştı, oy kazandı’ dedi. Doğru söze ne hacet. 

AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan dışında çok şey kaybetti. O yanlış yönlendirmeye çalışanlar şimdi onu kaybettirmeye çalışıyorlar. AK Parti’nin yanlış politikalarını 15 yıldır birçok defa yazdım, bunun bedellerinin gelecekte ödeneceğini belirttim, bugün ödeniyor. 

Genel merkez ne ise illerde aynı durumda. Partinin kuruluş aşamasında yer alan uzun yıllar hizmet veren seçimler kazanan ekipten bugün kimse yok. Hepsi bir şekilde kenara ittirildi, aynı durum ilimiz içinde geçerli. 

AK Parti, seçmenin ‘Oy vermeyelim de ne yapalım, CHP gelsin de eski devirlerde olduğu gibi istediğimiz gibi inançlarımızla yaşamayalım mı? Mazot, yağ kuyruklarında mı ömür tüketelim?’ düşüncesindeki halkın oylarıyla seçim kazanır hale getirildi. Yeni gelen nesil ne o günleri gördü ne de görenleri dinledi. 

Ekonomik krizler, pazardaki fiyatlar halkın tepkisine sebep oldu. Buna rağmen AK Parti çökmüş değil, halkın ‘Toparlan’ sinyaline kulak vermesi gerekir. İstanbul halkı yüzde 45 oy vermiş durumda. Bunu görmek lazım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Turan “… Hatırası büyük olan bu şehirde küçük hesaplarla liderin tabanı ve gönlü İstanbul’da olan milyonları üzenler için muhasebe ve muhakeme dönemi. Toparlanın gitmiyoruz” diyor. Millet verdiği oyla onlara ‘ Toparlanın’ diyor adam sinyali almamış millete ‘Toparlanın’ diyor. 


Kimsenin AK Parti’ye gönül vermiş insanları üzmeye hakkı yok. Milletvekili seçimleri üzerinden 8 ay, belediye başkanlığı seçimlerinin olduğu 3 ay oldu. İlimizde dahi bürokraside ve partide değişiklik oldu mu, sanki zafer kazanıldı. 

AK Parti ağır bir hezimet yaşadı. Buna rağmen bunların muhasebesi yapılmadı. Bu gidişle İleriki seçimlerde daha ağır bir hezimet bekliyor AK Parti’yi.

Halkın yanlışın bedelini bir gün mutlaka sorduğu unutulmamalı.

Bu yazı toplam 1974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR