ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HALKTAN OY ALAMAYANLAR MÜKÂFATLANDIRILIYOR

HALKTAN OY ALAMAYANLAR MÜKÂFATLANDIRILIYOR

Ak Parti son seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 53 oyla iktidarını 4,5 sene devam ettirme yetkisi aldı. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi büyük şehirleri kaybetmesiyle büyük yara aldı.

Ak Parti, iktidarı aldığından bu yana en çok yatırımı İstanbul’a yaptı. Başkanlık sistem değişikliğinde yapılan Anayasa reformunda onca yatırıma rağmen İstanbul halkı iktidarın yanında yer almadı. Belediye başkanlığı seçiminde de muhalefetin yanında oy kullandı.

Bilecik’e, İstanbul’a yapılan yatırımların binde biri yapılsaydı ilimiz ihya olurdu. İlçelerle beraber il dâhil en çok belediye başkanlığını Ak Parti almasına, iki milletvekilimizden biri iktidar partisinden olmasına, kaç tane Bilecik kökenli Bakan olmasına rağmen iktidar nimetlerinden faydalanamadık. 15 yıldır bir Bilecik – Yenişehir yolu hizmete açılamadı. 6-7 yıl hastane inşaatı yerine getirilmedi. Halen devam eden hastane inşaatı Mayıs ayında bitirileceği söylendiyse de biraz daha açılışı uzayacağa benziyor.

İktidar, bir tarafta en fazla yatırım yaptığı İstanbul’da kaybediyor. Diğer tarafta yatırım yapmadığı Bilecik’te kaybediyor. Ak Parti bu iki bilmeceli problemleri masaya yatırıp çözmeli.

Ak Parti iktidara gelmeden evvel problemli iki bakanlığın istenildiği gibi çalışır hale getirilemediğinin cezasını ilk defa bu seçimlerde çekti. Milli Eğitim bakanlığını milli egemenlik ruhuna uygun nesil yetiştirir hale getirmediği için gençlik çeşitli fraksiyonlara yöneldi. İkinci bakanlık Tarım ve Ormancılık. Bu köşede yıllardır tarımın sos verdiğini yazarım. Köylerde üretici kalmadı, çok ucuza yememiz gereken sebze ve meyveyi en pahalı yemeye başladık. Et artık lüks hayat yaşayanlar tarafından tüketilir hale geldi. Ne üretici ne de tüketici bu durumdan memnun. İktidar kıymet vermediği bu iki bakanlığın yanlış politikalarından çok büyük oy kaybına uğradı. 

Son üç seçimden ve referandum oylamasından sonra Başkan Erdoğan “Seçmenden mesajı aldık parti de önemli değişiklikler yapacağız” demesine rağmen partinin başında esas ana vanayı tutanlar yerine onların altının altında değişiklikler yapıldı, bunun da hiçbir faydasının olmadığı son seçimlerde görüldü.

Halen de ders alındığı kanaatinde değilim. Sebebini de söyleyeyim. Ak Parti iktidara geldiğinden bu yana Bolu Belediyesi iktidarın elindeydi. Son mahalli seçimlerde Fatih Metin aday gösterildi ve kaybetti. Halkın oy vermediği bu adam seçimin hemen sonrasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığına getirildi.

Yine Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz ise Kültür ve Turizm Bakanlığı bakan Yardımcılığına atandı. Bunlar benim bildiğim, kaybedenler kulübüne dâhil olan niceler nerelere getirildi bilmiyorum. 

Halktan oy alamayanları halka rağmen mükafatlandırırsanız kendi geleceğinizi hazırlarsınız,  bizden söylemesi.

Bu yazı toplam 1672 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR