ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

“HAYAL-ET” devam et

“HAYAL-ET” devam et

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ilimiz valiliği döneminde “HAYAL-ET” ismiyle bir toplantı yapıldı. Yaklaşık 4,5 yıl evvel Bozüyük’te gerçekleşen toplantıya; sivil toplum kuruluşları, odalar ve resmi kurumların müdürleri katıldı.

İlimizin yeterince tanıtılamadığı gündemdeki yerini hep korur. “HAYAL-ET” toplantısında da ana fikir olarak ilimizi tanıtacak çalışmaların neler olabileceği üzerinde duruldu. Toplantıya katılanlar ilimizi tanıtmak için görüşlerini açıklayarak toplantıya zenginlik kattılar. “HAYAL-ET” toplantısında “İlimizde 30’un üzerinde gölet ve baraj yapıldı. Bu gölet ve barajların bazıları orman içerisinde, birçoğu ise sanayi atığı, kanalizasyon pisliği akmayan temiz sular. İl Özel İdaresi buraları mesire alanı haline getirsin. Tozlu yollar asfaltlansın. Bursa, Eskişehir, Sakarya illerine yakınız. Hatta İzmit, İstanbul gibi illere kadar uzanarak mesire alanı haline getirdiğimiz baraj ve göletleri tanıtalım. Yerli turist akımını sağlayalım. Ürettiğimiz ürünlerin satılmasını sağlayalım” görüşü ağırlık kazandı.   

O günden bugüne hiçbir çalışma yapılmadı. Sebep olarak sık sık vali değişikliğini gösterebiliriz. 

Tahir beyden sonra gelen valilerimize sanırım böyle çalışmaların bilgisi verilmemiş olabilir diye düşünüyorum. “HAYAL ET” adıyla yapılan toplantının sanırım notları tutulmuştur. Sayın valimizin gölet ve barajlar için mesire alanı yapılması fikrini benimseyeceğini düşünüyorum. İl Özel İdaresi bütçesinin zorlanmadan çeşitli bakanlıklara yapılacak proje bazlı müracaatlarla bu işin başarılacağını ümit ediyorum. 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı projelerle Ankara’dan çok iyi destekler alıyor. Kendisini bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Sayın başkandan bu hususta faydalanılabilir. 
 

Bu yazı toplam 2541 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR