ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK, ACİZ KALDIK

HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK, ACİZ KALDIK

Kasım ayı ile kışa girdik, Aralık ayı sonuna kadar sonbahar mevsimi sürdü. 30 Aralık itibariyle kar yağışı başladı. Allah'ın kudreti karşısında aciz kalacağımız kesin. Kaldıkta, ne yazıkki günlerdir meteorolojinin "Kış geliyor" uyarısına rağmen hazırlıksız yakalandığımız belli oldu.

Daha akşam 17.00'dan itibaren (Daha evvel de olabilir) Bilecik-Bozüyük karayolu kapandı. Birçok tanıdık arkadaşım yolda saatlerce kalmanın burukluğu ile ne yapılabilir düşüncesiyle telefon ettiler. "Altı saattir yoldayız, devamlı arabamızı çalıştırmak zorundayız. Mazotumuz bitmek üzere. Şimdilik acıktık diyemeyiz ama yol açılmazsa yiyecek sıkıntısı başlayacak. İlgililer elbette gayret ediyordur, siz de ulaşıp anlatsanız" dediler.

Saat 22.00 civarında Sayın Vali Nayir'a ulaştım, yolcuların kaygılarını anlattım. Sayın Vali; "Emniyet Müdürümüz şuan kapalı yol güzergahında çalışmaları takip ediyor. Yol çalışmalarını yapan makine arıza yaptı, giderildi. Bir tır yolu kapatmış, diğerleri onu takip etmiş. Biraz açılıyor, yol veriliyor bu sefer gidenler kayıyor yine yol kapanıyor. Vatandaşlarımızın sıkıntıda olduğunu biliyorum. 500 kişilik kumanya gönderdik yolu biran önce açmak için çalışıyoruz. Vezirhan, Osmaneli tarafından araçların gitmemelerini, konaklayabilecekleri yerlerde kalmalarını sağlamaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Gece saat 3'te yolun açılabildiğini öğrendim. 

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nü aradım. Bursa, Balıkesir yolunun kapalı olduğunu, Bilecik'teki şube imkanları ile çalışmaların yapıldığını söylediler. 

Bilecik-Bozüyük yolu tam 10 saat kapalı kaldı. Diğer ilçe yollarına zaten bakan yok. Bir ay evvel gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın Basın Masası programında Bölge müdürlüklerinin kaldırılmasını, il müdürlüklerinin güçlendirilerek direk bakanlığa bağlanmasını istemiştim. 

Bu görüşümün ne kadar haklı olduğu bir kere daha ortaya çıktı. Karayollarının Bilecik şubesinde bu şekilde bir kışın değil, bunun yarısının bile hakkından gelecek makine yok. 

Bölge müdürlükleri kuruluşlarının bulunduğu il müdürü gibi davranıyorlar. Bursa-Balıkesir yolunun açılması kadar, Bilecik-Bozüyük yolu onları ilgilendirmiyor. 10 saat yollarda gece vakti çile çeken vatandaşımıza karşı kim sorumlu?

Akşam saat 22.00'da küçük sanayi ve organize sanayiye giden ana yol karla kaplı, açılmamıştı. Bereketki belediye ara yolları sabahleyin açmıştı.

Karayollarını kim uyaracak, kim uyandıracaksa görevini yapsın. Bilecik'i ikinci sınıf il görme uykusundan uyandırsın.

Bu yazı toplam 1067 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR