ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HER ŞEY UNUTULDU MU SANIYORSUNUZ?

HER ŞEY UNUTULDU MU SANIYORSUNUZ?

Soma’da ki 301 vatandaşın vefatına sebep olan kömür ocağı faciası Ak Parti iktidarının üzerine yıkılmaya çalışılıyor. Hatta Başbakan Erdoğan’ın başını yemek için yalan dolanlarla halkı sokağa dökmeye çalışıyorlar.

Ocağı çalıştıran şirket ortaklarının Yahudilerle işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Yahudi severler, şirketini gündemden çıkartıp hükümeti zor duruma düşürücü haberlere yer veriyorlar.

Yahudi sever basını okudukça, sokakları mesken tutan terör uzmanlarını gördükçe eski kömür ocağı kazaları, depremleri, yangınları hatırlatmak istiyorum. 

Hükümet kaza haberini aldığında Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız kaza mahallindeydi. Altı gün orada kaldı, son cenaze ve yaralılar çıkarıldıktan sonra olay mahallinden ayrıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bütün programlarını iptal etti. Soma’da ki aileleri ziyaret etti. 

Ben size eskilerden kısa kısa bahsedeyim. Muş’un Varto ilçesinde 1966 yılında deprem oldu. Ben o zaman askerdeydim. İki bin’in üzerinde ölü, bin beş yüz civarında yaralı olduğu söylendi. Zamanın ilgilileri yaraların sarılacağını, evsizlerin acilen devlet tarafından yapılacak evlerle ev sahibi olacaklarını açıkladı. 

Şerif Yılmaz isimli bir Vali “Muş Varto’da 1966 yılında bir deprem oluyor. 1990 yılında Varto’ya Kaymakam olduğumda kalıcı deprem konutlarına daha henüz başlamamıştı. Ben 1992’de ayrıldım. Henüz bitmemişti.” Görüyorsunuz aradan 26 sene geçmiş konutları teslim etmeyi bırakın başlanmamış bile. 

Zonguldak Kozlu’da 1992’de maden ocağı kazasında 263 vatandaşımız vefat etti. Zamanın Başbakan’ı Süleyman Demirel, yardımcısı da SHP Genel Başkanı Erdal İnönü (SHP bugün CHP) Kozlu’ya bile gitmediler. 

1999 yılında Sakarya’da deprem oldu. 17 binin üzerinde insanımız öldü. Başbakan Ecevit bir televizyon kanalında “Deprem bölgelerinde kurtarma çalışmalarına ilk iki gün başlayamadık, iki gün sonra çalışmalarımıza hız verdik” açıklamasını yaptı. Ankara’ya 200 km mesafede deprem oluyor iki gün sonra hükümet yardıma başlayabiliyor.

Sivas’ta 37 kişi yanarak öldü. Erzincan’ın Başbağlar köyünde 33 vatandaş kurşuna dizildi. Failler yakalandı, bilahare serbest bırakılanların zanlı oldukları anlaşıldı, halen yakalanamadılar. 

Bu olaylar sırasında kim iktidardaydı? DYP-SHP koalisyonu. Demirel Cumhurbaşkanı olmuştu Tansu Çiller henüz 1 haftalık Başbakan idi. SHP Genel Başkanı Erdal İnönü bir yılı aşkın Başbakan Yardımcısıydı. Olay Sivas şehir merkezinde oluyor, polis var, asker desen istediğin kadar 37 kişinin ölümüne mani olamadılar.

Beceriksizliklerin durumunu anlattım. Başbakan Erdoğan iktidarı döneminde yaşanan olaylardan da kısaca bahsedeyim.

2011 yılında Kütahya’nın Simav ilçesinde deprem oldu. Gece saat 23:00’ da deprem oluyor, 00:03’te Bakan Veysel Eroğlu Simav’a geliyor. 

Depremden 6 ay sonra, konutlar teslim edilmeye başlıyor. 19 Mart 2014 yılında tamamı teslim ediliyor. Yani otuz yıl sürmüyor.

Van depremi 23 Ekim 2012 tarihinde oldu. 10 ay sonra ilk elde 3200 konut devamında 15341 konut ailelere teslim edildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yapılan binalarla beraber 17985 konut rakamına ulaşıldı. 

Daha bunlara  örnek  vermek  mümkün. Soma’da yaşanan büyük faciada eksiklik olabilir. Daha gerekli araştırmalar tamamlanmadan fırsatçılar Başbakan Erdoğan ve hükümetini nasıl deviririz entrikalarına başladılar. 

Siz önce sizin ağababalarınızın iktidarda olduğunda ki başarısızlıkları  görün. 

Her şey unutuldu mu Sanıyorsunuz?

Bu yazı toplam 1108 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR