ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HERKES BAŞBAKAN’IN SIRTINDA GİDİYOR

HERKES BAŞBAKAN’IN SIRTINDA GİDİYOR

 Padişah tedbil-i kıyafetle kırlara geziye çıkıyor. Bir çoban ağacın altında oturmuş kara kara düşünüyor. Yanına yaklaşıyor çoban kalkıyor, sopasını dikiyor kafasındaki serpuşunu sopasının üstüne takıyor, başlıyor oynamaya. Padişah gördükleri karşısında şaşıyor, çobanın yanına varıyor.

Padişah; “Az evvel gördüm derin derin düşünüyordun. Şimdiyse oynamaya başladın nedir bunun sebebi?”

Çoban; “Ağanın kızına aşık oldum. Benim gibi çobana kızını verir mi diye düşünüyorum oturup ağlıyorum. Daha sonra benden iyisini mi bulacak diyorum kalkıp oynuyorum.”

Hikaye bu ya hikmetinden sual olunmaz. Ak Parti kuruldu. “Millet bize oy verir mi?” düşüncesindeydi. Verdi. 1.,2., 3'ncü devrede bile verdi. Hükümet birçok konuda evvelce hayal bile edilemeyecek kararlar aldı ve gerçekleştirdi. Halende devam ediyor.

Yerel yönetimlere seçilenlerin ve bürokratik hiyerarşi de görev yapanlar hükümetin çalışmalarına ayak uyduramıyorlar Çobanın “Ağa benden iyisini mi bulacak” dediği gibi “millet bizden iyisini mi bulacak” rehavetine kapılmışlar görüntüsündeler.

Seçilen aynı, bürokratlar ne derse “evet efendim” ci görünüyorlar.

Ak Parti Bozüyük- Mekece yolunu yaptı. Hızlı tren çalışmaları hızla devam ediyor. Seçimlerde yaptıkları çalışmaları anlatırken oy artırmayı hedefleyerek bunları da millete anlattılar.

Seçimlerden evvel yapılan anayasa değişikliği oylamasında, Bozüyük- Mekece yolunun geçtiği yerleşim yerlerinde ve hızlı tren çalışmalarının olduğu bölgelerde genelde “hayır” oyu fazla çıktı. Seçimlerde de yine aynı bölgelerde Ak Parti'nin oyu azaldı.

Vatandaş yapılan kara ve demir yollarının yapılmasına karşı geldiğinden oy vermemezlik yapmıyor. Müteahhitlerin arazilerine, mallarına yapmış olduğu zararları ve yerleşim yerlerine, arazilerine gitmek için yapmaları gereken ihtimamı göstermediklerinden yaptıkları şikayetleri ilgililerin duyarsızlığına tepki gösterdi. Halende aynı duyarsızlık, ilgisizlik devam ediyor. Vatandaş şikayetlerini ilgili bürokrata dilekçesini götürüyor bürokrat, “Senin köyünün muhtarı yok mu o gelsin” diyor. Vatandaşın dilekçe verme hakkı ne zaman kaldırıldı? Kaldırıldı da bizim mi haberimiz yok. Muhtarlara seçildikleri bölgenin tapusu da mı veriliyor.

Vatandaşların şikayetleri İl Genel Meclisi üyelerine de elbette intikal ediyor. İktidar ve muhalefet meclis üyeleri her konuda o kadar güzel anlaşıyorlar, vatandaşların şikayetlerini de çözmemekte de çok güzel uyum sağlıyorlar. Organize sanayi bölgeleri idaresi yönetim kurullarına girmekte gösterdikleri başarıyı vatandaşın şikayetlerinde de görmek istiyoruz.

Geçenlerde zannederim Gölpazarı'nda tarlasının kenarındaki ağaçları yakacak ihtiyacını karşılamak için 2 veya 3 siter kesen bir vatandaşı yakalamışlar. Yandı, adamın ocağına incir ağacı dikerler, o vatandaş bir daha belini doğrultamaz. Taş ocakları, mermer ocakları, Orman'ın müsaade ettiğinden daha fazla orman bölgesindeki ağaçları yok ediyor, işgal ediyor neden göz yumuluyor.

Taş ocağı, mermer ocağı ve kum ocağı işletilen bölgelerdeki köy yolları tonajlı arabalar yüzünden bozuluyor. Meclis üyeleri “haklarından gelemiyoruz” diyorlar. Böyle karşılık verenler becerisizliklerini kabul etmiş olmuyorlar mı? Vatandaş dilekçe verirken “Muhtarınız gelsin” diyenler neden aynı hassasiyeti göstermiyorlar?

Bürokrasinin vurdum duymazlığı ve bürokrasiye karşı gösterilen nemelazımcılık ilimize kaybettiriyor. Evet, Ak Parti her seçimde oyunu ilimizde yükseltti. Başarı mahalli başarıdan kaynaklandığını zannedenler var herhalde. Başarı Başbakan'dan kaynaklanıyor.

Herkes Başbakan'ın sırtında gidiyor. Bakalım bu yükü nereye kadar taşıyabilecek. Unutmayalım geçenlerde hastalandı ilk sinyalini verdi.

TAŞI GEDİĞİNE- 1

CHP İl Başkanı Karaahmet bir müddet önce “Dini nikah ucubesi” dedi

Partisinin İl Kadın Kolları Başkanı'nın vefatı dolayısıyla verdiği ilanda “Yattığın yerde rahmetle uyu. Toprağın bol olsun...” demiş.

Müslümanın vefatında “Toprağın bol olsun” denmez.

Karaahmet'e İmam Hatip mezunu birini danışman alda, dini mevzuları danış desek “O okullar sağ partilerin arka bahçesi almam” diyebilir.

Tavsiyem, Beyoğlu Müftülüğü yapan biri partisinden milletvekili. Ona danışsa bari...

2- Toprak Koruma Kuruluna ne getirilirse Tarım İl Müdürlüğü “verilsin” oyu kullanıyordu.

Geçen gün toplanan kurulda bir kum ocağına ruhsat verilmemesi yönünde oy kullanmış.

İl Müdürlüğünde gelişme var, toprağın kıymetini anlamaya başlamış.

Bu yazı toplam 1046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR