ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

"HERŞEY GEÇMİŞİNDEN BESLENİR"

"HERŞEY GEÇMİŞİNDEN BESLENİR"

Tarih ve Kültür Sohbetleri” her çarşamba günü akşamı, Üniversite'nin Sürekli Eğitim Merkezi salonunda devam ediyor.

Sohbetin geçtiğimiz hafta konuğu Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'dı. Sohbetle ilgili haberimizi okumuşsunuzdur. Benim üzerimde durmak istediğim Sayın Hocamızın konuşmasında söylediği “Herşey geçmişimizden beslenir. Bulunduğumuz konum ve mevki neresi olursa olsun anlamını geçmişinden alır.” cümlesiydi.

Atalarımız “Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz” diye boşuna dememiş. Hocamızın sohbette söylediği cümleyi duyunca kafamda şimşekler çaktı. Hz. Peygamberimiz aklıma geldi. Şanı Yüce Peygamberimiz 40 yaşında Allah tarafından elçilikle görevlendirildi. Ama O, doğruluğu, dürüstlüğüyle “El-Emin” diye anılır olmuştu. Peygamberlikle görevlendirildiğinde vazgeçmesi için bütün teklifleri reddetmiş ve hak yolunda devam etmişti. Ona karşı gelenler vazgeçmesi için hep dünya malı vadettiler. Geçmişiyle ilgili “El-Emin” demekten başka Bir şey diyemediler.

Dört yıl evveline kadar ülkemizde Rektör atamaları hep tartışmalı oldu. İlimizde üniversite açıldığında “üniversite ile Bilecik halkı kaynaşabilecek mi?” endişesi taşıdım.O günün şartlarında endişemde haklıydım. Yaşadığımız dört yılın sonunda Bilecik halkı ile üniversitenin kaynaştığını görmekten son derece mutluyum.

Başarıda Sayın Hocamızın sohbette söylediği, “Herşey geçmişinden beslenir. Bulunduğumuz konum ve mevkii her neresi olursa olsun anlamını geçmişten alır.” Cümlesindeki manada olduğuna bir daha inandım.

Perşembe günü Üniversitede Öğretim görevlileri Rektörlük seçiminde oy kullanacaklar. Düğüm, Yök ve Cumhurbaşkanlığı tarafından çözülecek. Öğretim görevlileri Hocanın geçmişini biliyorlar, geleceğe de ümitle baktıklarından şüphem yok. Yök ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Bilecik halkımızın düşünceleri istikametinde hareket edeceğini düşünüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, ben bulundukları mevkide taşıdığı sorumluluğu, mazisinden aldığına inanıyorum.

Bu yazı toplam 1005 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR