ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEYEN AÇIKLAMA

HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEYEN AÇIKLAMA

23.12.2014 tarihli "DÜN 'ALET ÇALIŞIR EL ÖVÜNÜR' İDİ ŞİMDİ ALET ÇALIŞMAZ EL ÖVÜNÜR OLDU" başlıklı yazıma Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen vali adına aşağıdaki açıklamayı gönderdi:

"Gazetenizin 21.10.2014 tarihli nüshasında "Magandalar Ne Kanun, Ne Makam Tanıdı" başlığı ile yer alan, bir yemek davetinde silahla ateş edildiği iddiasıyla ilgili olarak, konunun araştırılması için Valilik makamınca haberin yayınlandığı tarihte İl Jandarma Komutanlığına gerekli talimat verilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı aynı konuda İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığının da soruşturma başlattığı bilgisini Valilik Makamına iletmesi üzerine iddia konusu suç olan olayla ilgili olarak Savcılığın talimatları doğrultusunda tahkikatın devamının uygun olduğu, sonucundan da Valilik Makamının bilgilendirilmesi talep edilmiştir. Sözü edilen konuda İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığınca 25.11.2014 tarihinde karar verilmiş ve İl Jandarma Komutanlığınca da bu karar konusunda Valilik Makamı bilgilendirilmiştir. Aynı konunun 23.12.2014 tarihli Gazetenizde yeniden gündeme getirilmiş olması üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur. 

Bilgi alınmasını rica ederim."

Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel için 'Çok konuşur ama hiçbir şey söylemez' denir. Yine atalarımız 'Çok laf boş laf' dediklerine benzer bir açıklama. 

Jandarma yapılan tahkikatın sonucunu Valiliğe bildirmiş. Bildirmişte sonuç neymiş. Tıs…

Ziraat Odası Başkanı köyünde muhtarlara Vali Yardımcısının da katıldığı bir akşam yemeği veriyor. Yemekte tabanca atıldığı iddiaları yaygın. Bu iddiayı yemekten belki iki ay sonra bir okuyucumuzun mektubundan öğrendik. 

Açıklamada," 'Magandalar Ne Kanun, Ne Makam Tanıdı' başlığı ile yer alan, bir yemek davetinde silahla ateş edildiği iddiasıyla ilgili olarak, konunun araştırılması için Valilik makamınca haberin yayınlandığı tarihte İl Jandarma Komutanlığına gerekli talimat verilmiştir" deniyor. 

İlin 1 numaralı idareden sorumlu yetkilisinin yardımcısının bulunduğu ortamda tabancaların atıldığı iddiası yaygın. Aradan iki ay geçmiş gazetemizde olayla ilgili haber yer almasa kimsenin haberi olmuyor. Madem yemekte bir ilgili var neden o zaman içerisinde kanuni girişimde bulunulmuyor?

Hemde bu olay öyle uzakta bir yerde değil Bilecik Merkez'e 10-12 km mesafede bir köyde cereyan ettiği belirtiliyor. 

Açıklamada iddia edildiği gibi tabanca atıldığı veya atılmadığı, bir Vali Yardımcısının bulunduğu, bu Vali Yardımcısının kim olduğu açıklanmıyor. 

Kamuoyunda bu olayın birkaç kişinin 'Ben tabanca atıldığını görmedim' ifadesiyle kapatıldığı dilden dile söyleniyor. Yapılan açıklamada da ne iddiaların doğruluğu kabul ediliyor ne de reddediliyor. 

Ben olayın iddia edildiği gibi yaşandığına inananlardanım.

Yürütme, adli ve kolluk kuvvetlerinden kamuoyunu aydınlatan bir açıklama bekliyorum. Yapılacak bir açıklama dedikoduları önleyecek. Neticede muhtarlarda yürütmenin en uç noktasında yürütme organı temsilcileri. Bir kanunsuzluk olduysa onlarıda töhmetten kurtarır. 

Tabanca sahibi muhtarların tabancalarını nerede kullanabilecekleri kanun ile sınırlıdır. Verilen mermilerin sayılı olduğunu öğrendim. Muhtarların ifadeleri alınır. Tabanca sahibi muhtarların tabancaları balistik muayeneden geçirilir, muhtarların mermileri sayılır nerelerde attıkları sorulur netice ortaya çıkartılır. 

Ne faili meçhuller ortaya çıkarılıyor. Açıklamada hiçbir şey denmiyor demeyeyim, bizim okuyucu mektubundan sonra tahkikatın başladığının dışında bir izah yok. 

Esasında yemekte bulunan Vali Yardımcısının açıklama yapması gerekir. 

Ben en çok bir Vali Yardımcısının bulunduğu ortamda tabanca atma cesareti nasıl gösteriliyor ona şaşırıyorum. 

Eğer bu iddia doğruysa Jandarma tabancayı atanı bulamazsa o zaman ikinci şaşkınlığı yaşayacağım. İl Jandarma bulamazsa Jandarma Genel Komutanlığı ne güne duruyor.   

Bu yazı toplam 1304 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR