ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İLETİŞİM KOPUKLUĞU BAŞA NELER GETİRİYOR

İLETİŞİM KOPUKLUĞU BAŞA NELER GETİRİYOR

Geçtiğimiz hafta site ve gazetemizde iki haber çok okunanlar serisinde yerini aldı.

BEBKA desteğiyle, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince tertiplenen bir toplantı basına gönderilen davetiyelere göre 09:00’da başlaması gerekirken, 1 saat gecikmeyle saat 10:00’da başlıyor ve toplantı 10 dakika da bitiyor. Muhabirimiz Sinan Önce “Bir Saat Geç Başladı On Dakikada Bitti” başlığı ile haberleştirdi. 

Bu habere Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. M. Burak Öztop “Basına ulaştırılan davetiyelerde başlayacağı yazan programın daha sonra saat 10’a alındığını, ancak kurumun program değişikliğini basın kuruluşlarına iletilmesinde eksiklik yaşandığını” açıklamış.

Hemen hemen her kuruluşun basın şubesi var. Var olmasına var da yapılacak bir toplantının saatinde yapılan değişikliği basın kuruluşlarına bildirmekten aciz olanlar basınla iletişimde bulunsa ne olur bulunmasa işte böyle olur. Daha fazla söz söylemeye gerek yok. Herhalde bundan bir tecrübe edinilmiştir. Diğer kuruluşlarda gereken dersi çıkartırlar inşallah.

Aynı hafta engellilerle ilgili bir iletişim eksikliğinden meydana gelen kopukluk haberi basında yer aldı.

Bu iletişim kopukluğu tedbir alınmadıkça zaman zaman rahatsız edici gündem oluşturuyor.

Evvelce de şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakan iken hızlı tren yolu açılışı için ilimize geldiğinde ilimiz başsavcısı ile üniversitemizin rektörü protokol listesinde isimleri yazılmadığından protokolde yerlerini almalarına izin verilmemişti. Anlaşılıyor ki “İletişim hatası” denilip geçiliyor. Tedbir alınmamış olmalı ki arkası gelmeye devam ediyor.

Olaylı haberleri okuyunca iki hatıramı okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

15 gün evvel il dışında bir başka ilin ilçesinde Cuma namazına gittim. Namazdan evvel Vaiz “…. Verilen söze riayet etmemiz gerekir. Düğün, konferans gibi toplantılar için davetiye bastıranlar “canım toplantı saat 18.00’de başlayacak ama biz 17.00 yazalım da nasıl olsa zamanında kimse gelmez yine 18.00’de başlar” diyor.  Davetliler de “canım saat 17.00 yazmışlar ama o toplantı zaten 18.00’de başlar one göre gideyim” diyor. Yani davet eden ile davet edilen birbirine güvenmiyor…” demişti. 

Şimdi ki Küçük Sanayi Sitesinin 1.kısımları bitmiş üyelerin yerleri için kura çekimi yapılacak. Sanırım sene 1987 olmalı. Kooperatifin başkanı da Adnan Yelken idi. Saat 14.00 olarak bildirilmişti. 

Üyeler salonda ki yerlerini aldı, zamanın Valisi Tevfik Başakar 13.55’te kura çekilecek salona geldi ayrılan yerine oturdu. Sanırım 14.00’ü 2-3 dakika geçti başkan Adnan Yelken’e niye toplantının başlamadığını sordu. Başkan Yelken “Efendim biz hazırız da kuralar noter huzurunda çekilecek noter gelmedi” dedi. 

Vali Başakar “Ne demek noter gelmedi. Bu kadar üye gelmiş, devletin valisi millete saygısından gelmiş noter nasıl gelmez…” dedi. Bir koşuşturma noter geldi. Vali Bey noterin geç kalışını orada bulunanlara saygısızlık olarak değerlendirdiğini söyledi ve toplantı başladı.

Yaşanan hatıraları gündeme getirelim ki unutulmadığı görülsün istedim.

Bu yazı toplam 1504 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR