ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İlimizi tanıtamıyoruz, tanıtmaya da uğraşmıyoruz

İlimizi tanıtamıyoruz, tanıtmaya da uğraşmıyoruz

Gazetemiz Yazarlarından Doç. Dr. Taner Bilgin’in 10 Mart tarihli yazısını umarın okumuşsunuzdur. Okumadıysanız mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Sayın Taner Hocam ailelerin çocuklarını spora teşvik ettiklerini ama yetkililerden spor meraklısı gençlerin yeterli ilgiyi göremediklerini anlatıyor. Benimde uzun zamandır yazmak istediğim bu konunun gündeme gelmesine Taner hocamın yazısı sebep oldu. 

Önce kısaca son 3-5 ayda ilimizde ses getiren gençlerimizin bir kısmını yazmak istedim.

“Bilecikli judocular, Avrupa’da ülkemizi temsil edecek

İlimizin yetiştirdiği başarılı judocular Elif Arıcı 40 kg bayanlarda, Mikail Zaloğlu 90 kg erkeklerde, Mehmet Kısa +90 kg erkeklerde milli takıma davet edildi. Başarılı judocular, Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde gerçekleştirilecek Ümitler Avrupa Kupası'nda milli formamızı terleterek ülkemizi temsil edecekler.  

Başak Duman tarihe geçti

Bozüyük Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcusu Başak Duman, Bilecik ilinin güreş branşında altın madalya kazanan ilk kadın sporcusu olarak Bilecik’in gururu oldu.

Bozüyüklü sporcu, Türkiye şampiyonu oldu

Bozüyük Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Orçun Ünalan, Türkiye Atletizm Şampiyonası finallerinde U20 Türkiye Şampiyonu oldu.

Milli Atlet kendi rekorunu kırdı

Bilecikli milli atlet Orçun Ünalan, İstanbul'da düzenlenen salon şampiyonasında altın madalya kazanırken, geçen seneki Türkiye rekorunu 10 salise aşağı çekti.

Osmanelili Sporcu Türkiye Birincisi Oldu!

1308 Osmaneli Belediye Spor güreşçisi Fatih Yusuf Kahraman, Ankara’da okullar arası güreş turnuvasında 1’inci oldu. Gençler kategorisinde 86 kg sıkletinde yarışan Fatih Yusuf Kahraman madalyayı Osmaneli’ne getirdi.

Türkiye 3'üncüsü oldu

Bilecik Gençlik Spor Kulübü Judo Sporcusu Mikail Zaloğlu, Sakarya'da düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonasında 90 kg erkeklerde Türkiye 3'üncüsü oldu. Mikail Zaloğlu elde ettiği bu başarı ile ilimizi hem milli takımda hem de uluslararası maçlarda temsil edecek.

İlayda'dan bir başarı daha

Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonası Adana’da gerçekleştirildi. Kariyerine Konya’da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde devam eden Bilecikli sporcu İlayda Nur Akkaya, 49 kg sıkletinde mücadele etti.

Başarılı sporcu İlayda Nur Akkaya, Türkiye 2’ncisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Başarılı halterci, Milli Takım kampına davet edildi

2-10 Mayıs tarihlerinde Yunanistan’ın Girit Adası’nda gerçekleştirilecek Genç Erkekler Dünya Halter Şampiyonası öncesi Milli Takım kamp kadrosu açıklandı. Gaziantep’te gerçekleştirilecek Kamp kadrosuna Ankaragücü’nde spor kariyerine devam eden Bilecikli Utku Açıkgöz de davet edildi.

Hakan Manay’dan bronz madalya

Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası 19-20 Mart tarihlerinde Kocaeli'nde gerçekleştirildi.

Şampiyonada yarışan ilimiz sporcusu Hakan Manay 65 kg sıklerinde Türkiye 3'üncüsü oldu. Manay elde ettiği başarıyla bronz madalyanın sahibi oldu.

Gördüğünüz gibi sadece son dönemde başarılı olan evlatlarımızı ele aldım. 1 yıldır elde edilen başarıları yazmaya köşem izin vermiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının spor il müdürlüğüne çeşitli dallarda gönderdiği antrenörlerin gençlerin yetişmesine ve derece almalarına başlıca amil olduklarını belirteyim ve kendilerine teşekkür edelim.

İlimizde yetişen bu başarılı evlatlarımız ne yazık ki belediyelerimiz, özel idare ve özel sektör tarafından desteklenmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ isimli spor kulübü kanalıyla reklamını yaptırmak adına Türkiye çapında başarılı sporcuları topluyor ve destek oluyor. İlimizden de bu kulüpte sporcu var. Ankaragücü, Altınordu gibi kulüpler genç yeteneklere sahip çıkıyor. Osmaneli Belediyesi, Bozüyük Belediyesi az da olsa kendi mahalli sporcularına destek olmaya çalışıyor. Bayırköy Belediyesi sadece futbol takımını destekliyor. 

İlimizi tanıtamamaktan devamlı şikayet ederiz, elimizdeki değerlere sahip çıkmazsak elbette sizi de kimse tanımaz. 

İlimiz belediyelerini, özel idaresini, özel sektör temsilcilerini sporcularımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.  

Bu sporcularımızın başarılarını basın yazmasa Bilecik halkı bile duymayacak. 

Mübarek Ramazan Ayı'nın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diler, Ramazan Ayı'nızı kutlarım.

Bu yazı toplam 2733 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR