ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İŞÇİ ÇIKARMALARA BAHANE

İŞÇİ ÇIKARMALARA BAHANE

Bilecik Belediyesi'nden 50 işçi çıkarılacağını gazetemizde haber olarak verdik. CHP İl Başkanı ve Belediye Başkanı Semih Şahin parti binasında basın mensuplarına açıklama yaptı. Konu belediyeyi ilgilendirdiği için Semih Şahin'in açıklamayı makamında yapması uygun olurdu. İl Başkanı Metin Yaşar'ın AK Parti il başkanına cevabını il binasından yapması normal durum.

Bolu'da belediyeyi CHP kazandı, seçimin hemen ardından işçiler çıkartıldı. Bilecik Belediyesi tam tersini yaptı. Önce CHP'ye çalışan 150 işçi işe alındı, 9 ay sonra 32 işçi işten atıldı. Bilgi Evi'ne erken gelenlerin sandalye kaptığı, diğerlerinin işsiz güçsüz vakit geçirdiğini günlük konuşulan vaka-ı adiyeden. Bu 150 kişiden her birinin maliyetinin aylık 5 bin lira olduğunu düşünelim. 150x5000=750 bin TL'lik belediyeye bir yük getirdi. İş olarak faydaları meçhul. 

Başkan Şahin, partizanlık yapmadıklarını, belediyede halen Selim Yağcı'nın 20 akrabasının, Nihat Can'ın oğlunun, il başkanının hanımı ve kardeşinin, yani toplam 23 AK Partilinin belediyede çalıştığını, partizanlık yapsalarda onları çıkartmaları gerektiğini söylüyor. 

Başkan Şahin burada kurnazlık yaptığını düşünürken faka bastığının farkında değil. Basın Masası programında muhabirimiz Ahmet Meşe'nin 'Bana kalırsa Başkan Şahin AK Parti zamanında alınanları çıkartmayarak elinde her daim koz olarak kullanacak' demişti. Yani demoklasin kılıcı gibi diyebiliriz.  


Başkan Şahin partizanlık yapmadığını iddia ediyor. AK Parti zamanında alındığını söylediği 23 kişiye karşılık 6,5 kat fazla aldığı 150 kişi Bilecikli gençler arasında yapılan imtihanla mı alındı? Yılbaşından itibaren tatbikine başladığınız zamlardan Bilecik halkından topladığınız paralarla parti kanalıyla aldığınız işçilerin paralarını ödüyorsunuz. Bu paralar partizanlık uğruna gidiyor. 

Başkan İŞKUR'un belediyeye işçi desteği vermediğini söylüyor. Sayın başkan; İŞKUR AK Parti belediyesine 85 işçi gönderiyormuştu, sen zaten 150 işçi almışsın. 85'in üstüne 65 işçin fazla. İŞKUR 85 işçi vermeye devam etse, senin aldığın işçiler ne yapacak? 

Altı buçuk katından fazla işçi al rakip partiyi partizanlıkla suçla, buna özrü kabahatinden büyük denir.

Bu yazı toplam 4371 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR