ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesine milletin ihtiyacı var mı? Kadına şiddetin önlenmesini bu sözleşme önleyecekmiş. Bu sözleşme imzalandığından bu tarafa kadın cinayetleri hızla arttı. 2011 yılında erkekler tarafından yüz yirmi bir kadın öldürülmüş. 2015-2016 yıllarında öldürülen kadın sayısı üç yüzleri bulmuş, 2019 yılında ise 4 kat artarak dört yüz yetmiş dörde ulaşmış durumda. Halen bu sözleşmenin kaldırılmasına karşı çıkanlar yıllara göre artan ölüm vakalarını görmezden gelerek müdafaasını yapmaya devam ediyorlar.

Esas arıza İslamın bize emrettiği kadına nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili ayet ve hadisleri yoksayıp batıyı referans almamızdan kaynaklanıyor. 

Allah-ü Zülcelal “Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, iman eden erkekler ve iman eden kadınlar, tâate devam eden erkekler ve tâate devam eden kadınlar, sadakâtli erkekler ve sadakâtli kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, mütevazi erkekler ve mütevazi kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve ırzlarını koruyan kadınlar, Allah’ı çok zikreden erkekler ve Allah’ı çok zikreden kadınlar var ya; işte Allah bunlar için bir mağfiret ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.” (El Ahzab,35) 

Görüldüğü gibi ayette erkek ve kadın eşit olarak anılıyor.

Peygamber efendimiz (s.a) “Cennet annelerin ayakları altındadır.” 

“Kadınları dövmeyiniz!... Kadınlarını döven kimseler, sizin hayırlınız değildir.”

“Sizin en hayırlınız ailelerine en güzel muamelede bulunanızdır.” 

“Hanımına güzel bakan erkeğin  defterine bir köle azad etmiş sevabı yazılır.”

Daha nice ailenin önemine kadına nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili ayet ve hadisler var. Başka bir sözleşmeye gerek var mı?

Ülkemizde altmış, yetmiş yıldır evli yaşlılarımız var. TRT Haber’de “Ömür Dediğin” bir program her cumartesi akşam 21.00’da yayınlanıyor. Bu programı seyrettikten sonra eşlerin birbirlerine ne kadar saygılı hareket ettiğini görüyoruz. Nice erkek eşler rahatsız olan eşlerinin her türlü hizmetini yıllarca sevgi ve saygıyla devam ettiriyor.

“Ömür Dediğin” programının 206. Bölümünde Söğüt Sırhoca köyünden Mustafa Bey ve eşinin hayatı anlatıldı. İnternetten izlemenizi dilerim. 70 yıla yakın evlilikleri devam ediyor. Eşi hanımefendi 10 yıldır Alzheimer hastası. Mustafa Amca eşine gül gibi bakıyor “Evimin gülü, başımın tacı, bu dünyada bana Allah’ın emaneti. Ne yapsam azdır” diyor.

İslam’a inanan, inancıyla yaşayan insanlarımızın kadına eziyet ettiği yok. Hizmette alası devam ediyor.

Kadınları öldürenlerin hayatlarını görelim.

Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i öldüren Ö.A. isimli katil cezaevi firarisi ve birçok suçtan mahkum olmuş biri.

Muğla’da Pınar Gültekin’i öldürdüğü iddiasıyla Cemil Metin Avcı tutuklandı. Metin Avcı’nın evli ve bir bar işletmecisi olduğu anlaşıldı.

Ayşe Karaman doktor sevgilisinin evinde ölü bulundu. Kızın cesedinde vücuduna enjekte edilmiş boş ilaç şişeleri bulunuyor.

Bazı cinayetlerin alkol, kumar ve aldatma yüzünden işlendiği kolluk güçlerince açıklanıyor. Bu cinayetleri işleyenlere İstanbul Sözleşmesi ne yapsın. Dinimizi ve emirlerini öğretelim vatandaşımıza. Bakın cinayetler nasıl önleniyor.

Bu yazı toplam 1383 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR