ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İSTANBUL TRAFİĞİ İMAMOĞLU’NU BEKLİYOR

İSTANBUL TRAFİĞİ İMAMOĞLU’NU BEKLİYOR

Her gün televizyon haberlerinde “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa – Asya istikametindeki 4 şerit ulaşıma kapatılarak, gidiş ve gelişten 2’şer şeritten devam edecek. Tamirat dolayısıyla İstanbul trafiği olumsuz yönde etkileniyor, özellikle sabah ve akşam işe gidiş – geliş saatlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle diğer köprülerde de trafik durma noktasına geliyor” ifadeleri yer alıyor.

Boğaza ilk köprü 1970 yılında Demirel’in başbakanlığı döneminde başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi karşı çıktı. “ Hakkari’nin Zap suyu üzerinde köprü yokken boğaza köprü yapılması yanlış.” Yönlü muhalif konuşmasını hala hatırlıyorum. 29 Ekim 1973 yılında köprüye karşı çıkan Ecevit başbakan olarak açılışını yaptı.

Boğaza ikinci köprü için rahmetli Turgut Özal başbakanlığı döneminde 4 aralık 1985 günü çalışmalara başlandı. 1100 günde tamamlanacağı öngörülmesine rağmen 908 günde bitirildi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ismi verilerek 29 Mayıs 1988 tarihinde hizmete açıldı.

CHP bu köprünün yapılmasına da karşı çıktı. Öyle ki böyle çalışmalarla müteahhitlere rant kapısının açıldığını, arazilerin değerlenmesinden fırsatçıların yararlandırıldığını iddia etti.

Boğaza 3. Köprü 2013 yılında başlandı 2016 yılı Ağustos ayında Yavuz Sultan Selim ismi verilerek ulaşıma açıldı. Başta CHP ve onun destekleyicileri çevre örgütleri ve meslek odaları “Ağaç Katliamı” nedeniyle karşı çıktılar.

Bu üç köprü ve Avrasya Tüneli’de yapılmasına rağmen İstanbul trafiği bir türlü rahatlatılamadı. 

Bu yapılan hizmetlere rağmen adım adım hızla gidilebilen İstanbul Belediyesi’nin başına CHP’li İmamoğlu Başkan olarak seçildi.

CHP İstanbul trafiğini bir nebze olsa rahatlatacak bütün çalışmalara karşı çıktı. Bu köprüler yapılmasa da İstanbul trafiğini halledecek çalışmaları olmalı ki karşı çıktılar. ‘Gerçi projelerini hiç açıklamadılar ya !’ Bugünlerde sadece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bir yönü tamirata alındı. Hiçbir köprünün yapılmasını istemeyenler için bir yönünün kapanması ne ki… İmamoğlu’ndan şimdi köprü tamiratını bahane etmeden İstanbul trafiğini işler hale getirmesini istemeye hakkımız yok mu? Peki bu köprülerin hiçbiri olmasa veya hepsi birden tamirata girse ne olur. Hadi bakalım CHP şimdi yaptığın muhalefetin hesabını verme günü.

İmamoğlu İstanbul trafiği seni bekliyor.

Bu yazı toplam 2117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR