ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KATAR KURTULDU SIRA LİBYA’DA

KATAR KURTULDU SIRA LİBYA’DA

Geçtiğimiz hafta Libya devletinin asker isteği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi ve gönderilmesi için izin çıktı. İstemezükçüler tayfası CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi koro halinde karşı çıktılar. 

Balkan devletleri Osmanlı toprakları içindeyken, Bulgaristan’a asker gönderilmesi gündeme geldiğinde, İttihatçılar karşı çıktılar. CHP, ittihatçıların aynı istemezükçüler ekolünden gelme. Fırat Kalkanı Harekatına, Afrin Harekatına, Barış Pınarı Harekatına, hep istemezük diyerek karşı çıktılar. Bu harekatlar yapılmadan önce ülkemizin birçok yerinde Suriye’den gönderilen canlı bombalar onlarca hatta yüzlerce vatandaşımızı şehit etmediler mi? Suriye’ye yapılan harekatlardan sonra 1-1,5 yıldır bu tip olaylar yaşanmıyor. Ama istemezükçüler hala mahcup olmuyorlar. 

Osmanlı’ya ihanet etmeyen iki devlet Libya ve Katar. Libya Devleti kurulduğunda istek üzerine Türkiye’den gönderilen Sadullah Koloğlu isimli vali 3 yıl Libya Başbakanlığı yapıyor. Türkiye’nin Akdeniz’de adım atamaması isteniyor. Yunanistan, Mısır, İsrail, Güney Kıbrıs, Fransızlar ve ABD Libya ile yaptığımız anlaşma ile ters köşe oldular. Libya’nın şuanki hükümetini yıkmak için savaşan hain Hafter’e silah ve para yardımında bulunuyorlar. Libya’ya asker göndermemize karşı çıkanlar ‘Libya’da ne işimiz var? Ortadoğu bataklığına saplanmayalım’ diyorlar. Şunu söylemiyorlar, ABD’nin, Fransa’nın, İtalya’nın, İngiltere’nin ne işi var? 

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD 2 yıl evvel Katar’ı teröre destek verdiği bahanesini uydurarak ablukaya almak istediler. Katar Türkiye’den askeri destek istedi, Türkiye asker gönderdi ve halen askerlerimiz orada. Aynı gerekçelerle Katar’a asker göndermemize de karşı çıktılar. Katar’ı işgal etmeye kalkışanlar hiçbir şey yapamadı. Katar’a düşmanlıkta başı çeken Suudi Arabistan şimdi Katar ile işlerini düzeltmenin peşinde. 

Libya’da da aynı olacağını düşünüyorum. Türkiye Hafter haini ile savaşa girmez. Lüban askerine verdiği askeri eğitim desteği ile meşru hükümeti ayakta tuttuğu gibi Libya olayında da Türkiye haklı çıkacaktır. 

Akdeniz’de karşılaştığımız sıkıntılar hep 12 Adaların kaybı yüzünden. Libya ile yapılan anlaşma bir nevi kayıpların telafisidir. Ne yazık ki istemezükçüler Türkiye’ye karşı olanların ekmeğine yağ sürüyor. Ne elim bir durum. 

Bu yazı toplam 1919 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR