AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Koordinasyon kurulundan notlar

Koordinasyon kurulundan notlar

2022 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının 2’incisi geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirildi. 

Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleşen koordinasyon kurulunda aslında diğerlerinden farklı bir durum yoktu. Vali beyin genel bilgiler vermesinin ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri sunumlarını yaparak kurul üyelerinden gelen soruları yanıtladı. 

Vali beyin sunum yapan bürokratlara yönelik talep ve uyarıları ise dikkat çekiciydi. Vali bey Yenişehir yolu başta olmak üzere köprülü kavşak ve Bozüyük - Mekece hattında yapılacak bakım onarım çalışmalarına ilişkin bölge müdür yardımcısından detaylı bilgiler istedi. Ayrıca, karayolları tarafından yapılan bazı hizmetlerin dönem dönem vatandaşlar için eziyete dönüştüğünü söyleyerek daha planlı çalışılmasını talep etti. Sayın valimizin konulara hakim ve takipte olduğu aşikardı. 

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısının ise cevaplarına “Ancak, fakat, yani, açıkçası…” gibi kelimelerle başlaması rahatsız ediciydi. Ha birde sıklıkla ‘Ödenek’ demesi sanki işin yükünü Bilecik siyasetine ve bürokrasine atmak ister gibi bir intiba oluşturdu. Öyle ki; Vali beyin Yenişehir yolunun bitiş zamanına ilişkin ısrarlı yaklaşımına güç bela 2022 sonu diyebildi. 

Bir başka dikkat çekici husus ise Vakıflar Bölge Müdürlüğünün sunumundaydı. İlimizde zaten çok az sayıda çalışması olan Vakıfların İmarethane ile ilgili olarak ne söyleyeceğini merakla beklerken Taner Hoca’nın geçtiğimiz haftalarda İmarethane ile ilgili kaleme aldığı yazı geldi aklıma. “Osmanlı’nın en eski eseri göz göre yıkılıyor, peki yetkililer ne yapıyor?” demişti Taner Hoca.

Taner Hocanın bahsettiği yetkililerin başında gelen isimlerden Bölge Müdür Vekili bu toplantıda ne yaptıklarına cevap verdi. İmarethanenin taşınması için başlatılan çalışmalar kapsamında proje hazırlama işi devam ediyormuş ve Haziran ayında bitmesi planlanıyormuş. Anlayacağınız daha projenin hazırlanmasına 2 ay var. 

Son olarak Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı da toplantıya katıldı. Semih Şahin’i bu toplantılarda pek fazla göremiyorduk. Umarım devamlı hale gelir. İlin belediye başkanının bu tür toplantılara katılması ve şehrimiz adına gerçekleşen veya gerçekleşecek çalışmaları takip etmesi önemli. 

Diğer yandan, geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen il koordinasyon kurulu toplantısına basın mensuplarının davet edilmeyişini eleştirmiş ve ilgililerinin bu durumu düzeltmeleri gerektiğini belirtmiştik. Konunun muhattablarının uyarılara kulak verdiği görülüyor ki bu seferki toplantıya basın mensupları da davet edildi. 

Bir sonraki koordinasyon kurulundan güzel haberler vermek ümidiyle hoşçakalın. 
 

Bu yazı toplam 3103 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR