AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

15 Temmuz’u anlamak!..

15 Temmuz’u anlamak!..

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. 

Türk Milleti’nin kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklediği 15 Temmuz gecesini bir kez daha hatırlayarak şehitlerimize rahmet diledik. Ülkemizin dört bir köşesinde hazırlanan etkinlik ve programlarla istikbalimizin ve istiklalimizin önünde hiçbir gücün duramayacağını yeniden dile getirdik.   

15 Temmuz’u anmak, unutmamak ve unutturmamak çok önemli. 15 Temmuz’u anlamak ise daha da önemli. 

FETÖ denilen örgütün nasıl peydahlandığını, devletimizin kılcal damarlarına kadar nasıl sızdığını anlamamız lazım. Birbirinden zeki gençlerimizin beyinleri nasıl kiralandı sorgulamamız lazım. Bu milletin dini hassasiyetleri üzerinden kurulan kumpasları göstermemiz lazım. Hainin ve teröristin sadece silahla değil, kalem, unvan ve makamla da karşımıza çıkabileceğini öğretmemiz lazım. Bunlara benzer daha birçok örnek vererek alınması gereken birçok ders yazabiliriz. 

Peki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz’u anlamaya yönelik herhangi bir program icra edildi mi? Maalesef hayır. Gerek Bilecik’te gerekse ülke genelinde gerçekleştirilen törenlerde 15 Temmuz’u anlamaya yönelik mesajlar duymak mümkün olmadı. Böyle bir günde verilmesi gereken mesaj “15 Temmuz’u analım ama anmakla kalmayıp anlayalım” olmalıydı. 

Ortaya çıkan bu tablo Dünya Engelliler Günü’nün kutlanmasına benzedi. Engelliler Günü aslında bir kutlama günü değil engelli bireyleri anlamaya yönelik farkındalık oluşturma günüdür. 

15 Temmuz elbette bir kahramanlık destanıdır, küresel güçlere karşı kazanılmış bir zaferdir ve kutlanılabilir. Şehitlerimiz anılabilir, gazilerimize minnet edilebilir. Ama her şeyden önemlisi bir daha bu ve buna benzer hain girişimlerin yaşanmaması için 15 Temmuz’u doğru anlamak gerekir. 

İnşallah bundan sonraki etkinliklerde 15 Temmuz’u anlamaya yönelik programlarda bir araya geliriz. 

Kalın sağlıcakla.. 

Bu yazı toplam 2366 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR