ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KÖY YOLLARINDA HERKES İSTEDİĞİNİ Mİ YAPAR?

KÖY YOLLARINDA HERKES İSTEDİĞİNİ Mİ YAPAR?

Bugün maşet haberdeki üst geçite değineceğim. Haberde tafsilatıyla anlatılan üst geçitin arızalarından bahsetmeyeceğim, zaten muhabirimiz gereken eksiklikleri dile getirmiş.

Benim üzerinde durmak istediğim üst geçit yapılmasına karar veren Devlet Demir Yolları, ilimiz köy yollarıyla ilgili makamlardan izin almıyor mu? İlimiz yetkililerine bildirildiyse proje incelendi mi? İl Özel İdaresi bahse konu üst geçit için projelerin alası mı der? Belki de beni ilgilendiren veya benden izin alınması gerekmiyor diyebilir mi?

Bana göre diyemez, diyemez çünkü; Kurtköy halkından bir vatandaş, köyün hudutları içinde bir taş ocağından Hızlı Tren inşaatına taş çeken kamyonlardan, aşırı toz çıkarttıklarından dolayı mahsullerine zarar verdiği, aşırı tonajdan yollarının bozulduğu şikayetini 21.07.2011 tarihli dilekçeyle İl Özel idare Genel Sekreterliğine şikayetçi olur.

Şikayetçi vatandaşa 03.08.2011 tarihli Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldı imzalı aşağıdaki cevap verilir.

Verilen cevabı dilekçeden anlaşıldığına göre İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin köy yollarına karışma hakkı var.

Genel Sekreterlik bana göre görevini maalesef yapmıyor. Hızlı Tren inşaatından dolayı zarar gören köy yolları TCDD müteahitleri tarafından onarılacağına dair protokol imzalanmasına rağmen bozulan yollar yaptırılmadı. halen de aradan iki sene geçmesine rağmen bozuk yol aynen duruyor. Gazetemiz iki yıl evvel yolun bozulduğunu gündeme getirdi, müteahit firma yetkilisi gazetemize geldi yolu istendiği gibi asfalt yapacağına, taş ocağına kadar asfalt yapmaya razı olacağına gazetemizle bu hususta protokol imzalamaya hazır olduğunu belirttiğinde, protokol imzalama yetkisinde olmadığımızı, muhataplarının Genel Sekreterlik olduğunu söyledik. Müteahit ile aramızdaki konuşmaları İl Genel Meclis Başkanına aktardık. Meclis Başkanı Sayın Hasan Hüseyin Çelik müteahhit ile Genel Sekreterlik arasında bir protokol imzalandığını, ikinci bir protokol yapılmasına gerek olmadığını söyledi. Gerçi bir değil on protokol imzalansa ne olacak, yerine getirilmedikten sonra, nitekim de getirilmedi.. Aksini iddia edenler varsa buyursunlar cevap versinler. 

Köy yollarının bakımı onarımı tamamen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait. Zarar yapanlara karışma hakkına sahip olduklarını yukarıdaki imzaladıkları evraktan anlaşılıyor.

Haberimizde üst geçitin arızaları bir bir anlatılıyor. İl Özel İdaresi üst geçit projesini gördüler mi, gördüklerinde onayladılarsa vay hallerine, görmelerine gerek görülmediyse kimsenin takmadığı bir makam durumuna düşmüşler demektir. O zaman vah ki ne vah...

 

Bu yazı toplam 1236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR