ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

"BİZ YAPTIK OLDU, BULDUNUZ DA DAHA NE İSTİYORSUNUZ" ANLAYIŞI

"BİZ YAPTIK OLDU, BULDUNUZ DA DAHA NE İSTİYORSUNUZ" ANLAYIŞI

Geçtiğimiz Cuma günü "Köy yollarında herkes istediğini mi yapar" başlıklı yazıma bir çok mail geldi.

Bir arkadaşımız "Sen mühendis misin" diyor. Ben köprünün proje çalışmasına talip olmadım. Gerçi yapılan köprüyü görünce keşke olsaydım dedirten bir ucube köprüyle karşılaştık. İşin başında  ucube projesi yapılsaydı birinci gelen bu kadarını başaramazdı.

Bir yemeğin tuzsuz, yağsız, lezzetsiz olduğunu söylemek için aşçı olmak gerekmez. Proje yapmak başka ortaya çıkanı başarısızlığı görmek başka. Ankara Esenboğa Havaalanı yapılması için zamanın mühendisleri araziye giderler. O havalede koyunlarını otlatan Çoban gelenlerin yanına gider ne yapmak istediklerini sorar "Havaalanı yapmak istiyoruz" dediklerinde Çoban "Burada çok sis olur" deyince mühendislerin "Şimdi öyle aletler var ki sisi ortadan kaldırıyor" cevabını alır.

Aradan 50-60 yıl geçti hala günümüzde sisli havalarda uçaklar havaalanına inemiyor.

Tecrübeden yararlanmak gerekir. Tarımla uğraşan arkadaşlar herhangi bir yere mevye ağacı dikmek isteyenlere o havalede önceden aynı ağaçtan dikilen olup olmadığını, yoksa aynı cinsten yabani ağaçı olup olmadığını araştırıyorlar ona göre karar veriyorlar.

Bahse konu üst geçit yapılıyor ama bölgenin kış şartları gözönüne alınmadan o üst geçitten istifade edecek halka sorulmadan "Biz yaptık oldu, buldunuzda daha ne istiyorsunuz" demekten bir farkı yok.

Belki Boğaziçi gibi bir köprü görenler olabilir. Boğaziçi köprülerde viraj olduğu görülmüyor. Ayrıca sadece köprünün yapılış tekniği ile beraber yaya yolu yapılmayışını, kış aylarında akan derenin kapandığını, projenin İl Özel İdare onayının alınıp alınmadığını sorduk. Evvelce taş ocağından taş çeken arabaların antlaşmaya göre yolun tamirinin yaptırılmadığını yazdık henüz cevap alamadık.

Bir işi, bir hizmeti yapmak elbette güzel ve takdirle karşılamak yapanları hayır dua ile anmak gerekir. Devlet bu kadar para ve yatırım yapıyor birilerinin ilgisizliğinden yatırım yöre halkını zor duruma düşürüyorsa eksiklikleri gündeme taşıyan değil, düzgün iş yapmayanlar kınanmalı. Yapılan eksiklikler yüzünden yöre halkı bir gün değil her gün sıkıntı yaşayacak. Hayırla yadedilmek varken neden Esenboğa Havaalanı gibi anılsın. 

Bu yazı toplam 1161 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR