ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KUCAĞINDA ÇOCUK, KOŞAN ANNEYİ DÜŞÜNSENİZ!

KUCAĞINDA ÇOCUK, KOŞAN ANNEYİ DÜŞÜNSENİZ!

Yeni yapılacağı söylenen hastanenin yerini 9 aydır tespit edemedik. İl Sağlık Müdürlüğü, Kent Orman eteklerinde yapmakta ısrarcı. Ana muhalefet partisi geçtiğimiz günlerde kent ormanda ağaç katliamı yapılacağını ileri sürerek karşı çıktı.

Yıl olarak tam hatırlamıyorum ama 4-5 yıl evvel Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz basın mensuplarına Kent Orman'da sabah kahvaltısı vermişti. O sıralarda Sağlık Meslek Lisesi'nin binası acil yapılması düşünülüyor, Abbaslık yolu üzerindeki SSK binası, sağlık kuruluşları birleştirildiğinden İl Sağlık Müdürlüğü el koyma yolundaydı.

Sayın Poyraz'a siz evvelce Pazaryeri, Gölpazarı, Söğüt, Osmaneli'ye devlet hastaneleri yapılmasını doğru bulmadığınızı, bina yapılıyor ama doktor yok. Sağlık ocakları yeterli olacağını söylüyordunuz. İktidarsınız, Bilecik Devlet Hastanesi binası çalışmalara yetmiyor diyerek Sağlık Meslek Lisesi'ni poliklinik, SSK'nın bir kısmına hastaneyi taşımayı düşünüyorsunuz. Sağlık Meslek Lisesi içinde bir o kadarda SSK binasına masraf edileceği söyleniyor.

İleride bir devlet hastanesine ihtiyaç olacak. Bu binalara harcadığınız paralara yazık olacak. Şimdi devlet hastanesini yenileseniz daha iyi olmaz mı? Sizi de iki binaya harcadığınız paralar çöpe gitti diye tenkit ederler, demiştim.

Cevabı aynen şöyle oldu; “Doğru söylüyorsunuz ama bunu birde bürokratlara anlatabilsek”

Dediğim aynen çıktı. Yapılması düşünülen yeni devlet hastanesine dokuz aydır yer bulunamıyor. Sebep yine bürokrasinin dar görüşü yüzünden .

Şimdiki hastanenin nesi var? Yerinin ufak olduğu, lojman, İl Sağlık Müdürlüğü ve çam ağaçlarının kesileceği 33 dönüm yerin ufak geldiği ileri sürülen bahanelerin başında geliyor.

Hastane sanayi kuruluşu değil, şehir içinde ve vatandaşın en çabuk ve hatta yürüyerek gidebileceği yer olmalı. Çevre illeri, Ankara ve İstanbul'un hastanelerini gözönünde bulundurduğumuzda bu gerçek görülür.

Çamlar kesilebilir. Bir başka yere on katı dikersin telafi edilir. Zaten Kent Orman'da daha fazlası kesilecek. Hem de orman vasfı denen yerde. Lojmanlar, “İstanbul'un yarısını kıyıp depreme dayanıklı binalar yapacağız.” diyen Başbakan başımızda, 3 binanın lafı mı olur. 33 dönün yer ufak değil büyük bile gelir. Ana asfalt ile hastanenin üstünden kat farkı 5 kat olur. Belki de daha fazla bile olur. Bu aradaki her katı 33x5 ile çarparsak 165 dönüm olur. Beş kat daha üstünü düşünün 330 dönüm eder.

Hastanenin inşaatı müddetince pekala boş bina bulunur. Ben hastanenin olduğu yerin münasip olduğu kanaatindeyim. İnşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhit arkadaşlar kamuoyuna görüşlerini açıklamalılar. Bu hususta konun uzmanları karar vermeli.

Bugün olmayan ama birgün açılacağını düşündüğüm özel bir hastane şehrin dışında açmayı düşünür mü? Bundan 3-5 sene evvel özel poliklinik açılmıştı. Nerede açtı? Şehrin en işlek mahalline. Geçenlerde poliklinik yer değiştirmek mecburiyetinde kaldı, üzüldü. Özeller şehrin kalabalık yerlerini tercih ediyorlar da devlet hastanesi elindeki imkanı neden kullanmıyor, şehrin dışını düşünmüyor.

Sayın valime, sayın milletvekiline ve iktidar partisine sesleniyorum. Profesyonelce düşünen inşaatçılarla meşveret ederek karar verseniz.

Sivil Toplum Kuruluşları da görüşlerini açıklasa. Çocuğunu kucağına almış, hastaneye koşan anneyi gözünüzün önüne getirseniz diyorum.

Bu yazı toplam 1286 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR