ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

İlimizde Kültür etkinlikleri çoğaldı. Faliyet attıkça halktanda rağbet attı.

Üniversite; haftalık sohbet toplantılarına devam ediyor. Geçen sohbet toplantısının misafiri; Diyanet İşleri Başkanlığı'da yapan prof. Tayyar Altıkulaç hocaydı.

Peygamberimizin doğumu vesilesiyle Bozüyük Müftülüğü: İnhisar , Harmanköylü  Prof. Ömer Faruk Harman hocamızı getirdi.

Bunlar güzel çalışmalar. Halkımız kaliteyi gördükçe ilgisini artıyor. 

Geçtiğimiz pazar günü Marmara Bölgesinde  giren 11 İl İmam Hatip  Liselerinin  bölge birinciliği seçimi İlimizde yapıldı. Şeyh Edebali Kültür Merkezi gururumuz oldu. Halk ilgi gösterdi, salon doldu. 

Yarışmaya: Bilecik, Ankara, Eskişehir, Sakarya , Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce , Kastamonu, Bolu, Çankırı illeri katıldı. Böyle organizasyonlar ilimizin tanıtılmasını sağlar. Ancak yeterince tanıtımı yapmazsanız elde edeceğiniz birşey olmaz.

İli tanıtıcı reklamlamınızı yapmazsanız; daha çok Bursa Bilecik mi? , Urfa Birecik mi? sorusundan kurtulamayız. 

İl Özel İdaresi ve Belediye bu tip organizasyonları sahiplenmeli. Onbir vilayetin ileri gelen Basın Kuruluşlarını birkaç gün önceden davet etmeliydi. Yarışma gününe kadar İlimizin güncel ve tarihi yerlerini gezdirmeliydi. Siz ağzınızı kapatıp istediğiniz kadar bağırın, kimse duymaz. Basının yaptığı reklamla kimse yapamaz. Üç beş kuruştan kaçmaya devam ettikçe ilimizi tanıtamamazlığa devam ederiz. İlimiz yetkililerini büyük düşünceye davet ediyorum.

İl Anadolu İmam Hatip Liseler arası Kur'ânı Kerim'i güzel okuma bilgi yarışması Bölge birinciliği yarışması güzel geçti. İl Müftümüz sayın Necati Akkuş başkanlığında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi üyeleri jüride yer aldı. Yarışma başlamadan Müftü Efendi kriterleri açıkladı. Sonuçları açıkladığında kriterlere jürinin uyduğu kanaatini taşıdım.  Jüri önce kraat, tecvit kaidelerine  dikkat ettiğini, ikinci aşamada ses ve makama önem verdiğini düşündüm, gerçekte böyle olmasıdır herhalde. 

11 İlin içinde eskiden beri, Türkiye çapında isim yapan Hafızlar, Hocaların yetiştiği iller daha başarılı görüldü. Mesela Sakarya'yı temsil eden Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Hendek Hafızları ile meşhur bir ilçe. Ankara'yı temsil eden ikinci oldu. Kastamonu'yu temsil eden üçüncü oldu. Bu genç mutlaka İstanbul'da iyi bir talim ve makam dersi görmesi gerekir. İlerisi için 2. bir (rahmetli) İsmail Biçer olabilir. 

Düzce'yi temsil eden genç'te ilk başlarda okuduğu için heyecanı onu dereceye girememesine sebep oldu. Bu çocukta talim ve makama elverişli sesiyle ileride TV ekranlarına çıkabilir. 

Başarılı bir program oldu. Halkta salonu doldurdu, ilgi göstererek yetkilileri memnun etti. İleriki programlarda ilimizi tanıtıcı çalışmalarına yer verilirse daha iyi olur kanaatindeyim. 

Dereceye girmek ne kadar güzel ve başarıysa müsabakaya katılmakta medeni bir cesarettir. Katılan bütün illerimizin temsilcileri gençlerimize hayatlarında başarılar diliyorum. İlimiz insanına böyle güzel birgün yaşattıkları için programa sebep olanlara teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR