ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MİLLETİMİZ SANDIKTA CEVABINI VERECEKTİR

MİLLETİMİZ SANDIKTA CEVABINI VERECEKTİR

Başkanlık sistemine geçildikten sonra ilk mahalli idareler seçimleri yapılacak. Bu sisteme göre yüzde ellinin üzerinde oyu yakalayamayan parti iktidarı elde edemiyor. Parlamenter sistemde, koalisyonlar, seçimlerden sonra yapılıyordu. Başkanlık sistemindeyse koalisyonlar (her ne kadar partiler arasındaki anlaşmalara ittifak adı konsa da) seçimlerden evvel başlıyor.

16 yıllık Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti iktidarını deviremeyen CHP muhalefeti diğer irili ufaklı partileri ittifak adı altında Tayyip Erdoğan düşmanlığında birleştirip iktidarı devirmenin peşinde. 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi meclise sokma politikası yürüten CHP, oy oranının düşmesini kabullenerek HDP’yi meclise sokma politikasında başarılı oldu.

CHP’yi 1991 seçimlerinde SHP temsil ediyordu. Bugünün HDP’sini o seçimlerde HEP temsil ediyordu. Erdal İnönü’nün liderliğindeki SHP, HEP’lileri listesinden aday göstererek meclise girmelerine sebep oldu. Bugünde CHP, HDP ile gizli anlaşmalar yapıyor mahalli idarecilik seçiminde başarılı olmayı deniyor. MHP’den ayrılanların kurduğu İYİ Parti’yi yanına alarak, aşırı fraksiyonlarda anlaşarak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler ile 40’ın  üzerinde diğer şehir il belediyelerini alıp, iktidarı genel seçime zorlamanın peşindeler.

İYİ Parti seçmeninin babaları, dedeleri CHP gibi bir partinin geçmişte ki fikriyatına karşı çıkan kişi, kişiler. Halende Türk Milliyetçiliğini savunan İyi Partililerin çoğu CHP’nin milliyetçi, muhafazakâr çizgideki insanlara geçmişte söylediklerini unutmuş değiller. Partiler tepe noktada ittifak yapma yarışında olsalar da tabanda aynı düşünce de görülmüyor.

Vatandaşımızın şöyle düşündüğü bir vakıa; CHP liderliğindeki muhalefet mahalli seçimlerde başarılı olur, genel seçimlere gidilmesine sağlar bu seçimlerde de başarılı olduğunu farz edelim, gelişmeler nasıl olur?

Olacağı şu; CHP emelinde muvaffak olduğunda bu muvaffakiyetinde ana amil HDP olmuş olur. İyi Parti’nin her dediğine dirsek çeviren HDP’nin her dediğine evet diyen CHP’yi görürüz. Bugün PKK’yı kökten kazıma harekâtına karşı HDP’nin her dediğini yerine getiren politikalar takip edildiği görülebilir. Suriye’de PYD, YPG’lileri terörist görmeyenler, Fırat Kalkanı Harekâtı’na, Afrin Harekâtı’na karşı çıkanlar, Türk askerlerinin onca şehit vererek gerçekleştirdiği, terörün ülkemize gelmesini önleyici bütün bu harekâtlar askerin Suriye’den geri çekilmesiyle sonuçlanacağını düşünebiliriz. 

Türkiye’nin terör, silah üretim politikaları değişecek. AB ülkeleri ve ABD’nin Türkiye’yi istedikleri yere çekme siyasetleri hız kazanacak. Kendi iç siyasetini yürütemeyen CHP, başarısız siyasetiyle ülkeyi kaosa sürüklediğini görürüz.

Milletimiz uzak görüşüyle kurulmak istenen tuzaklara Allah’ın izniyle sandıkta gerekli cevabı verecektir.

Bu yazı toplam 1497 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR