ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MİNİ FUAR İLE BAŞLIYORUZ

MİNİ FUAR İLE BAŞLIYORUZ

Mini Fuar ile Başlıyoruz

İlimiz mermer yataklarıyla ünlü. Mermercilikle ilgili fuar açılmasını teklif eden arkadaşlar var. Yıllardır yapılan teklif bir türlü gerçekleştirilemedi.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Çaltı Belediyesi'nin destekleriyle, Çaltı Beldemizde geçtiğimiz cuma günü açılışı yapılan cumartesi günüde devam eden katılımcıların mini fuar dediği 1.Çaltı Sera Günleri'nin açılışı yapıldı.

Bölgemizin sebze ve üretim sahası olan Sakarya Vadisi, 3 bin dönümün üstünde sera ile yılda iki ve üç  ürün alıyor. Söğüt Kaymakamı Sayın Mitat Gözen konuşmasında "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğiyle 7 işçinin 3,5 dekarla 680 çiftçinin yürüttüğü...'nu belirtti.

Kaymakam beyin ağzından bu cümleyi duyunca o anda düşündüklerimi ifade etmeyi borç bildim. Rahmetli Turgut Özal, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kurmuştu. Fakir fukaraya yardım amacı güttüğü için zamanın muhalefeti "FAK_FUN" diye dalga geçmişti. Şimdi de iktidar Sosyal Yardımlaşma'dan dağıttığı yardımlarla oy avcılığı yapıyor diyenlere, sadece vakıftan para ve yiyecek dağıtılmadığını, çalışmak ve üretmek isteyipte, imkansızlıktan istediği verimi alamayanlara vakıf desteği verildiğini gördüm, başarılı olduguna şahid oldum. Bu vesile ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanunu çıkaran Sayın Özal'a rahmet diliyorum. Vakfın bu yönde çalışmasını sağlayanlara da teşekkür ediyorum.

Mini de olsa ileride daha da genişleyerek devamını dilediğim1.Çaltı Sera Günleri'ni tertipleyen Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Alpaslan Dankaz'ı tebrik ediyorum. Çaltı Belediye Başkanı Sayın Osman Yılmaz'ı takdir etmemek mümkün değil. 

Üniversitemizin değerli Rektörü Azmi Özcan'ın gayretleriyle tarım fakültesi bu yıl açılıyor. Fakültenin dekanlığınaa Bozüyük Yüksek Okul Müdürü Sayın Prof.Dr.Fahri Altay hocanın getirildiğini mini fuarda öğrendim. Sayın Fahri Altay hocamda oradaydı. Kendileri Çaltı'ya 20-25 km mesafede Harmanköyü'nden. Vadiye yabancı değil. Tarımın içinden gelen, sorunlarını ve çarelerini bilen bir ilim adamı. Sayın hocamı orada gördüğümde üniversitemizin ilimiz tarımına önem verdiğini düşündüm. Kurulan fakültenin Dekanlığa Altay hoca gibi tecrübeli bir hemşerimizin getirilmesine sevindim, Rektör hocamı da isabetli davranışından dolayı tebrik ediyorum. 

Gördüğüm kadarıyla sera üreticileri üretimde kaliteyi ve verimi yakalamışlar. Pazarlamada sıkıntıları var. Aynı sıkıntı bütün ülke çapında var. Kooperatifler ve birlikler kanalıyla sıkıntının giderilmesi gerekiyor. 

Mini fuar olarak başlayan 1.Çaltı Sera Günleri'nin ileride büyüyerek devam etmesini temenni ederim. 

 

Bu yazı toplam 1118 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR