ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MUHALEFET PARTİLERİNİN SEÇMENİ GENEL MERKEZİNE GÜVENMİYOR

MUHALEFET PARTİLERİNİN SEÇMENİ GENEL MERKEZİNE GÜVENMİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 14 muhalefet partisi tek adayı destekledi. Bir partide boş oy atılmasını seçmenine tavsiye etti.

Tek aday üzerine anlaşan muhalefet TBMM´de 2 parti yer alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partileri ; Lokomotif görevi yapan bu iki partinin düşüncesi şöyle olabilir. CHP+MHP=Yüzde 44 oy tabanına sahipler. Geriye kalan 12 parti yüzde 6 puan oy getirse, Ak partinin içinden Erdoğan´ı istemeyenler olabilir, paralelcilerin, kararsızların oylarıyla yüzde elliyi geçebilirlerdi.

Atalarımız ne demiş “Evdeki hesap çarşıya uymadı”hemdeuymadı.

Ak parti karşında 10. Mağlubiyeti yaşayan muhalefet kendi seçmeni tarafından güvenilmeyen Genel merkez durumuna düştüklerini son seçimler karşısında aldıkları mağlubiyet ile anlamaları gerekirdi. Ama yaptıkları açıklamalar ile anlamadıkları veya anlamamazlığa geldikleri anlaşılıyor.

Çatı adayı diyerek isimlendirdikleri aday yüzde 38´lerde kaldı.Muhalefet yerel seçimlerde aldığı oyu Cumhurbaşkanı seçiminde anlamadı. Ak partiden almayı umut ettiği oyu alamadığı gibi kendi seçmeninden yüzde 7´lik bir oy Başbakan Erdoğan´a verilmiş olduğu görülüyor. Bu durum muhalefet seçmeninin Genel merkezine güvenmediğinin bir işareti diyebiliriz. Başbakan Erdoğan´ın muhalefet seçmenine daha fazla güven verdiği anlaşılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi içindeki iç muhalefet kazan kaldırdı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nu devirebilir mi? Ben bu sefer biraz zor görüyorum. Kurultayda  alacağı darbe kolay kolay kapanmaz. Milletvekilliği Genel seçiminde yaşanması muhtemel hezimet Kılıçdaroğlu ekibinin sonunu getirir.

MHP´de milletvekili seçimlerine kadar “ Az olsun bizim olsun” politikası yürüten Bahçeli ve ekibine karşı kazan kaldıran olacağı görülmüyor.Genel seçim sonuçları mevcut milletvekili sayısını koruyamazsa kazan kaynamaya başlar.Büyük Birlik Partisi bu işten en zararlı çıkacak parti olarak görülüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları muhalefetin neden seçim kaybettiğini gözler önüne serdi.Ne zaman seçmenin güvenini kazanır, yeni seçmene güven verirse seçimlerde başarılı olur. Bu politikaları ile başarı görülmüyor. Neden bu kanaate sahip olduğumu sorarsanız; adamlar hala biz nerede hata  yaptıklarının muhasebesi yerine, halkın gözünü boyamaya aklını karıştırmaya uğraşıyorlar. Halkı cahil zannederek yüzde 38´i yüzde elli ikiden büyük göstermeye çalışıyorlar. Bu hareketleri bile aymazlıklarının alametleri.

Bu yazı toplam 1158 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR