ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Mustafa Kavurmacı Gök Kubbede Hoş Bir Ses Bıraktı Gitti

Mustafa Kavurmacı Gök Kubbede Hoş Bir Ses Bıraktı Gitti

İki kapalı handan kimler geldi geçti. Küreli Mehmet Efedi Hoca, köyümüzde başladığı başladığı hafız yetiştirmeye 1948'in Kasım ayında imam olarak geldiği Kurtköy'de 90 hafız eriştirdi. Kurtköy'de doğup büyüyen, hafız Mehmet Efendi önünde diz çöküp hafızlığını bitiren Hafız Mustafa Kavurmacı, Heybeliada'da Hafız Ahmet Hızal Hoca Efendi de talim makam dersleri görür. Hocası Ahmet Hızal Kavurmacı'yı 1952 yılında daha 16 yaşında Türkiye radyolarında Kur'an okumasına sebep olur. 1954-1956 yıllarında Bozüyük Gazozcu Akif Camii'nde 2 yıllık imamlık yapar. Askerlikten sonra Hocası onu kendisinde okuduğu Heybeliada Kur'an Kursu'na hafız yetiştirmesini ister. Bu görevine devam ederken Bursa'dan birileri mevlid okuması için davet eder. Mevlid cemiyetinde Mustafa Kavurmacı'yı dinleyen İsmail Hakkı Tekkesi Kur'an Kursu Derneği yöneticileri Kur'an Kursu hocalığı teklif ederler. Hocası Ahmet Hızalı'dan alınan izinden sonra Kavurmacı Bursa'ya yerleşir. Uzun yıllar Tekke'de talebe yetiştirdi. Hacılar Camii imamlığından emekli oldu.

Güzel ses ve makamı Gökkubbede hoş bir seda bıraktı. Yazının çıktığı 15 gün evvel salı günü rahmeti rahmana kavuştu. Vasiyeti üzerine Kurtköy'de annesi ve babasının arasına defnedildi. 

Kendisinin önünde diz çökerek talim ve makam dersi aldığım Mustafa Kavurmacı Hocam için her zaman mesleğini icra eden en üst seviyede bir din adamı. Ses, makam, okuyuş talimi olarak yerinin dolması zor biri...

Allah mekanını cennet etsin. Çocukları, sabahat, İsmail Hakkı ve Hakan kardeşlerime sabırlar dilerim.

İki yıl evvel vefadeden oğlu mürşid ve eşiyle cennete kavuşmak nasip etsin. 

Sevenlerinin başı sağolsun mekanı cennet olsun.
 

Bu yazı toplam 4006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR