ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

NASIL BİLİRSİNİZ? İYİ BİLİRİZ...

NASIL BİLİRSİNİZ? İYİ BİLİRİZ...

Çocuk doğar ismini koyarız, büyüyünce birde bakarsın ismine hiç uymuyor. Mesela Arslan koyarsın çocuk büyür, ufacık tefecik adam olur. Mülayim koyarsın herkesle cebelleşen biri, Derya koyarsın sığ, cahil biri olur.

Bazıları ismine layık çıkıyor. Onlar içinde ´´ Adamın ismini güzel koymuşlar, maaşallah adına çekmiş ´´ deriz.

Adına çeken, ismine göre inanan, dört minareli camii ayakta durdukça anılacak olan isimle,  gazetemizin kuruluşu yıllarında tanıştım.

Aslen Bilecik´li olup İstanbul´da çalışan, emekli olunca memleketine yerleşen ağabeyimiz Ehliiman BOZKURT. Tamda ismine göre yaşayan biri. Yirmi beş yıl evvel Hürriyet mahallesinde birkaç tane ev görünüyordu. Dört minareli Kayı Camiinin arsası ufacık çalılarla kaplıydı. Senesini bilemeyeceğim uzun yıllar çalılar kaplı arsanın üzerine cami yapılması mücadelesini verdi. Adı üstünde Ehliiman´dı, inandı emeline muvaffak oldu. Allah O´nu haklı mücadelesinde galip getirdi.

Nihayet Kayıboyu adıyla yapılacak caminin derneğini kurdu. Dile kolay 10 yıl önce temelleri atıldı. Temeli atıldığı gün doğan çocuk bugün 10 yaşında. 10 yaşında olan çocuk bugün 20 yaşında.

Dört minareli caminin ismi Osmanlı´nın boy ismi olan Kayı´dan alındı. İmparatorluğun filiz sürdüğü Kök´e de yakıştı. Temeller yükseldikçe Bilecik´te yaşayan herkes sahiplendi. Dört minare yükseldiğinde her Müslümanın iştahı kabardı. Halktan kuruş kuruş paralar toplandı ve tarlasının kenarında büyüyen meşeleri, kavakları, çamları hibe edenler oldu.

Yıllar yılları kovaladı. Ehliiman abimizin önderliğinde, bütün Ehli İman sahipleri Caminin bitirilip ibadete açılması için gayret etti, dualar etti.

Ehliiman Bozkurt Dernek Başkanlığını yaptığı Kayıboyu Camisi ile o kadar özdeşleşti ki birçok insanın ağzından ´´ Ehliiman´ın Camii güzel olacağa benziyor. Dört minare yükselince cami kendini gösterdi ´´ sözlerini duydum.

Geçtiğimiz cuma günü caminin açılışı yapıldı. 2500 kişinin birarada ibadet edebileceği cami tamamen doluydu. Dış kısmında devam eden inşaat alanı da doluydu. Hemşehrilerimiz açılışa gösterdiği rağbetle, camiyi sahiplendi.

Son mahalli seçimlerde bazı mahallelerde 7-8 muhtar adayı oldu. Hürriyet mahallesinin kapalı pazar kısmında bir tek muhtar adayı vardı. Ehliiman BOZKURT. 

Hani vefat eden biri musalla taşına konduğunda İmam sorar; ´´ Mevtayı nasıl bilirsiniz? Hakkınızı helal eder misiniz? ´´

Bir gün hepimiz, Ehliiman abimizde Hakkın rahmetine kavuşacak. İnançlı halkımız O´nun Kayıboyu camisindeki çalışmalarını, Hak rızası için yaptığını takdir etti. Bunuda karşısına aday çıkmayarak  gösterdiler. Bu davranışıyla daha sağlığında ´´ İyi biliriz ´´ dediğinizi düşünüyorum.

Ehliiman ismi gibi yaşadı, ayakta durdukça isminin anılacağı esere imza attı. On´dan ve yanında yer alan bütün arkadaşlarından, yardım eden bütün müslümanlardan Allah razı olsun.

Nasıl bilirsiniz, iyi biliriz...

Bu yazı toplam 1132 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR