ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

İP'İN ARKASINA TAKILAN CHP

Cumhuriyet Halk Partisi "Alternatif Cumhuriyet Kutlamaları" adı altında illerde çeşitli gösteriler ve sembolik mesajlar verdi.

Başlıca gösteriyi Ankara'da yaptı. Gösteri yaptı derken tertipleyici olmaktan ziyade halkın binde bir oyunu alabilen İp'in ipine sarıldı.

Ak Parti'yi sandıkta yenemeyeceğini anlayan CHP, herzaman olduğu gibi entrikalar peşinde ve aslı olmayan sözler üreterek yandaşlarını sokağa dökme peşinde.

27 Mayıs 1960 ihtilalinde Demokrat partililer hakkında uydurulan yalanların gerçek olmadığı ortaya çıktı. İhtilalden sonra komitacıların kurduğu Danışma meclisinde meclis üyeliği yapan Oktay Ekşi bugün CHP'den Milletvekili. Yine 12 Eylül ihtilalinden sonra Kenan Evren ve ekibinin kurduğu kurucu mecliste meclis üyeliği yapan Kamer Genç bugün CHP'den milletvekili olarak mecliste.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, rahmetli Adnan Menderes'in kabrini ziyaret etti. Bu ziyaretin anlamı bir nevi 27 Mayıs ihtilalinde Demokrat Parti hakkında söylenen asılsız dedikodular için özür dilerim demektir. Kılıçdaroğlu'nun ip'in peşine takılarak Ankara sokaklarını savaş alanına çevirdiği günden dolayı CHP'nin hangi lideri özür dileyecek.

Kılıçdaroğlu ve ekibi ne kadar "biz yeni CHP'yiz" desede eskisini aratır hale geldiler.

CHP, iktidar partisine alternatif parti olamadığından girdiği bunalımdan dolayı, "Alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamaları" yapıyor. Kutlamaları da güya halkla yapıyormuş. İktidarın bu kutlamalara karşı aldığı önlemler sebebiyle "halkın yüzüne nasıl bakacak"mış. İleride yapılacak seçimlerde iktidar yine seçim kazanırda siz kaybederseniz nasıl halkın yüzüne bakacaksınız?

CHP Genel Başkanı Ak Parti Genel Başkanını ziyaret ederek terörü bitirmek için ortak hareket etmeyi teklif etti. İyi bir teklif ama zamanında terör destekçilerine verdikleri destekleri söylemeden edemiyorum. Şuan da BDP'den milletvekili seçilen ve evvelce de Genel Başkanlık yapan Ahmet Türk evvelce de CHP'den milletvekilliği yapmıştı. Yine 12 Eylül ihtilalcilerinin kapattığı CHP'nin yerine kurulan SHP'den kaç BDP görüşlü PKK'ya terörist diyemeyen Leyla Zana ve ekibi milletvekili seçilmişti.

Şuanda BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan bir evvelki devre CHP'den Hakkari Milletvekiliydi. Yine İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı iddialarına ise "hayır yapmadım" demeyerek kabullenmiş oldu.

CHP, geçmişi ve şu anki halini düşünmeli, milletin teveccühüne neden mashar olamadığını sorgulamalı. İp'in arkasına takılmasının cezasını millete nasıl cevap verecek merak ediyorum.

Bu yazı toplam 1093 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR