ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

CHP ve AÇLIK GREVLERİ

Cezaevlerinde yatan PKK militanları 50 günü aşkın süredir açlık grevi yapıyorlar. Emir Kandil'den! Açlık grevinden vazgeçmemek için ileri sürdükleri şartlardan en mühim 2'si şunlar:

1- Abdullah Öcalan'a özgürlük,

2- Anadilde eğitim.

Açlık grevini yapanlar, Cezaevi yönetiminden, yemeğinden, yatağından şikayet etmiyorlar. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya matuf istekler. Hükümet istekleri yerine getirmeyeceğini ilan etti. Kabul etse bile halk buna şiddetle karşı çıkar. Ak Parti'de intihar girişimini başlatmış olur.

Ana muhalefet partisi CHP açlık greviyle ilgili yaptığı açıklamalarıyla intihar girişimine başladığını görüyoruz. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç "Açlık grevinde olan ister tutuklu ister hükümlü olsun cezaevindeki her yurttaşın hayatından hükümet sorumludur" diyor.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur:" Şunu yapacaksınız; ortalığı germeyeceksiniz. Bu insanların duruşuna saygı göstereceksiniz ve sorunlarına çözüm bulmak için adım atacaksınız" diyor.

CHP Sözcüsü Sayın Haluk Koç cezaevlerinde yatanların hayatından hükümetin sorunlu olduğunu söylüyor. Sadece cezaevinde yatanların hayatından değil Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımızın da hayatından hükümet sorumludur.

Kafası esen her vatandaş ülke bütünlüğünü tehdit edecek isteklerde bulunursa, hükümetler sorumluluk almamak pahasına istekleri kabul mü etmeli?

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur:" Bu insanların davranışına saygı göstereceksiniz ve sorunlarına çözüm bulmak için adım atacaksınız" demekle grevcilerin ve anadilde eğitime ve Apo'nun özgürlüğüne evet mi denilmeli? İktidarda CHP olsa bu isteklilere evet mi diyecek?

CHP'li milletvekillerinin bu tip açıklamalarına partili seçmenlerinin tepkili olduğunu görüyorum. Partinin içindeki şehit aileleri bu açıklamalar karşısında ızdırap çekiyorlar.

Açlık Grevi yapanlar ufak tefek suçlardan cezaevinde yatmıyorlar. Asker, polis ve masum vatandaşı öldürmekten, yaralamaktan içerideler.

Şehit ve Gazi aileleride APO'ya özgürlük hakkı diye bir düşünce gündemde oldukça bizde açlık grevi yapacağız derse ne olacak?

CHP o zaman kimin yanında yer alır?

Bu yazı toplam 1394 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR