MÜCAHİT BAYRAK

MÜCAHİT BAYRAK

MEDENİYETİMİZİN GELECEĞİ VE MTTB’Lİ

MEDENİYETİMİZİN GELECEĞİ VE MTTB’Lİ

Dünya bir değişimin içinde. Beyaz adam yorgun, bitkin hasta adam. Arap baharı bütün Ortadoğu’da etkin. Çin günden güne güçlenmekte. Rusya gücünü kaybetmedi ve hala dünya siyasetinde sözü tesirli bir şekilde geçiyor. ABD süper güç değil artık. Rusya 92’de sadece sistem değiştirdi. Rusya hala güçlü bir devlet. Doğu ve Batı’dan gelen tehlike sinyalleri çok net bir şekilde görülüyor. Almanya Avrupa’nın lokomotifi. Almanlar önümüzdeki 50 yıl içinde yeniden bir Avrupa fethine çıkabilir. Bunu yakın tarihte iki kez yaptılar. Daha doğrusu kalkıştılar. Ancak aceleci tutumlarından dolayı zafer elde edemediler. Almanlar bugünkü durumda Avrupa’nın yükünü artık karşılıksız taşıyacaklarına hiç ihtimal vermiyorum. Batı’dan gelecek tehlike Almanlar, Doğu’dan gelecek tehlike ise Çin’dir. Çin Avrupa’nın yaptığı zulümleri unutmadı. Kinlenip, Avrupa’yı ezmeye gelecek. Arada kalacak olan biz olacağız. Kuzeyde Rusya’da büyük tehlike her an bize saldırmak için tetikte olacaktır. Güneyden gelecek tehlike ise ihtimali az olsa bile Arap milliyetçiliğidir.

Tam bu noktada tüm tehlikelere karşı biz ne yapmalıyız.

Ortadoğu’da batının ve doğunun ortasında bulunan müslümanlar İslam Medeniyetini diriltmeye mecburdur. Bu tehlikelere karşı ortada set oluşturmamız lazım. Bunu daha önce Moğollara ve Haçlı Seferlerine karşı yapmış bir medeniyet olarak yeniden dirlmemiz lazımdır. Bunu yapmazsak Arap milliyetçiliği yeniden hortlayabilir.

Bir islam devleti oluşturmalıyız. Suriyedeki kardeşlerimizin sınırları Edirne’ye Bosna’ya kadar dayanacak Türkiye’deki bizlerin sınırları ise Tunus’a Cezayir’e kadar dayanacaktır.

Buradan gençlere ve yetkililere sesleniyorum. İleride böyle bir devlet oluşacaktır. Bunun için bugünün gençleri yarının yöneticileri, akademisyenleri, hocaları, mühendisleri olacak kardeşlerim şimidden hazırlık yapmalıyız. Bu şuuru kazanmalıyız. Müslüman ülkelerin gençleri ile irtibatta olup, müslüman ülkelerin gençleri ile ortak stk’lar ortak işler yaparak geleceğe hazırlanmalıyız. Yetkililer böyle ortaklıkların böyle işlerin maddi manevi desteğini sağlamalı ve bu ortamların zeminlerini oluşturmalılardır.

Bu yazı toplam 515 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİT BAYRAK Arşivi
SON YAZILAR