ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Geçtiğimiz Cuma günü “CHP’de Fatura Krizi mi var” başlıklı yazımda “Vahim iddiaların en doğrusunu bu yazımdan sonra CHP İl Teşkilatının veya Genel Merkezin açıklamasıyla öğreneceğiz” demiştim.

Beklenen açıklama CHP İl Başkanı Av. A . Çağatay Karaahmet imzalı yazılı açıklama geldi. Nokta ve virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyorum.

SAKARYA GAZETESİ (YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE)BİLECİK

Gazetenizin 30 Kasım 2012 tarih ve 3372 sayılı yayımında manşetten yer alan ve 2. sayfasında da devam eden “CHP’de Fatura Krizi mi Var” başlıklı Şadi Erdal tarafından olaylara bakış isimli köşede kaleme alınan yazı karşısında;

Yine bünyenizde olan Bilecik Haber Sakarya isimli internet gazetesinin

30 Kasım 2012tarihli yayınında yer alan “CHP’de Fatura Krizi mi Var” başlıklı Şadi Erdal tarafından Olaylara Bakış isimli köşede kaleme alınan yazı karşısında ;

Düzeltme ve cevap metni yayınlama zorunluluğu doğmuştur.

Söz konusu CHP’de Fatura Krizi mi Var başlıklı ve 30 Kasım 2012

tarihli basılı gazetenizde ve internet gazetenizde yer alan Şadi Erdal imzalı yazıda dile getirilen iddialar gerçek dışıdır….Yazıda söz konusu edildiği gibi çekişmeli ve iptal edilen bir kongre sürecinden sonra YSK kararı ile İl Yönetimi görevine başlamıştır ve akabinde Genel Merkez tarafından düzenlenen kurultaya örgütce katılım sağlanmıştır.

Anılan köşe yazısında yer alan delege ve partililerin masrafları için Genel

Merkeze 12.500 TL. fatura gönderildiği, 5.000 TL. daha fazla para istendiği, delege ve partililerin masrafları için Genel Merkezden 7.500 TL. gönderildiği, Genel Merkezin ilimizi incelemeye aldığı, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Umut Oran’ın vaziyeti araştırması için bir Parti Meclisi Üyesi ve bir Milletvekilini ilimize gönderdiğini, bu konuda rapor hazırlayıp Genel Merkeze gönderdikleri tamamen GERÇEK DIŞIDIR, ASILSIZDIR. Şöyle ki;

1) Öncelikle CHP Genel Merkezi tarafından sadece kurultaya gidecek

delege ve partililerin masraflarının karşılanması adı altında ilimize 7.500 TL. para gönderilmemiştir. Gönderilen para genel giderlerin karşılanması için mutat olarak gönderilen ilimize ayrılan ödenek olup kurultaydan sonra 09.08.2012 tarihinde gönderilmiştir. Banka kayıtlarında kurultay masrafları için gönderildi şeklinde bir ibare olmadığı gibi gelen para kurultay masrafları ve genel masraflara harcanmış kuruşu kuruşuna belgelidir.

2) Sonradan 5.000TL. daha para CHP Genel Merkezinden istenmediği gibi 12.500 TL. tutarlı bir faturada Genel Merkeze gönderilmemiştir. Zira böyle bir fatura yoktur.Bu iddia gerçek dışıdır.

3) Bu konuda CHP Genel Merkezi tarafından bir inceleme başlatılmamış, bir karşılaştırma yapılmamıştır.Bu iddiada gerçek dışıdır.

4) Genel Başkan Yardımcımız Sayın Umut ORAN tarafından ve Genel Merkezimiz tarafından bu konunun araştırılması için hiç kimse görevlendirilmemiştir.

5) Parti Meclisi Üyemiz Sayın Gül ÇİFTÇİ ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Serdar SOYDAN ilimizden sorumlu dört Genel Merkez yetkilisinden ikisidirler. İllerden sorumlu parti görevlilerine ilişkin bu uygulama tüm illerde CHP Genel Merkezi ile örgütler arasındaki iletişim ve bağlantının kurulması için oluşturulmuştur.Parti görevlisi olan Sayın Çiftçi ve Soydan çok önceden tayin edilen parti görevlileridir.Bu şahıslar ilimize tanışma toplantısına gelmişler İlçe Başkanları ve İl Yönetimi ile görüşüp gitmişlerdir.Mali durum ve hesaplarda bir inceleme kesinlikle yapılmamıştır.Aynı şekilde sözü edilen iddia ile ilgili CHP Genel Merkezine bir rapor hazırlamamışlardır.

Toplantıda genel siyaset ve Bilecik siyaseti konuşulmuş ve izlenecek yol haritası tartışılmış ve ilimiz hakkında bilgi verilmiştir.Ziyaretin parti hesaplarını inceleme amacı kesinlikle yoktur.Bu iddiada gerçek dışıdır.

6) Genel Merkezin İl Yönetimi ve örgütüne güvensizliği söz konusu değildir.

7) Genel Başkan Yardımcımız Sayın Adnan KESKİN bu konuyla ilgili ilimizi kesinlikle aramamıştır. Zira ortada böyle bir durum yoktur.

Kaldı ki gerek Sayın Umut ORAN’ın, gerek Sayın Adnan KESKİN’in, gerek Parti Meclisi Üyemiz ve Milletvekilimizin isimlerinin bu yazıda gerçek dışı iddialar ile, haberleri olmadan anılması yakışıksızdır.

Bilecik kamuoyuna, seçmenlerimize, parti üyelerimize saygıyla sunulur.

Sakarya gazetesi Sayın yazı işleri müdürü; 5187 sayılı basın kanunu 14. maddesi gereği düzeltme ve cevap hakkımızı kullanmak üzere sunduğumuz bu metnin basını gazetenizin ve internet sitenizin düzelttiğimiz ve cevap verdiğimiz yazının yayınlandığı sütunda ve aynı büyüklükte puntolarla yayımlanmasını isteriz.03.12.201

Saygılarımızla

CHP BİLECİK İL BAŞKANLIĞI adına

Av.A.Çağatay KARAAHMET

CHP Bilecik İl Başkanı

Bu yazı toplam 1112 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR