ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAYLARA BAKIŞ

OLAYLARA BAKIŞ

CHP'DE FATURA KRİZİ Mİ VAR?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı'nın, Genel Merkez tarafından mercek altına alındığını öğrendim.

Doğru söylediğine inandığım emin kaynağımın bana anlattıklarını okuyucularımızda duysun istedim. Kaynağımın bana anlattıklarını müracaat ettiğim diğer kaynaklarda teyit etti. Vahim iddiaların en doğrusunun bu yazımdan sonra CHP İl Teşkilatı'nın veya Genel Merkez'in açıklamasıyla öğreneceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin en son yaptığı il kongresinde iki aday yarıştı. Eskiden il başkanlığı yapan Sinan Baba ile Av.Çağatay Karaahmet arasında geçen kongrenin galibi Karaahmet oldu. Kongre sırasında ufak bir arızayı tespit eden bir parti üyesi, kongrenin iptali için İl Seçim Kurulu'na müracaat etti. İl Seçim Kurulu, itirazı yerinde buldu ve kongreyi iptal etti. İl başkanı seçilen Karaahmet ve ekibi Genel Kurultay'a gidememe ve kurultayda il kurultay delegelerinin oy kullanamaması durumuyla karşı karşıya kaldı. Hiç hoş olmayan bu durum parti içerisinde yıllarca konuşulacak ve rahatsız edici bir hal alacaktı.

İl Seçim Kurulu tarafından il başkanlığı iptal edilen Çağatay Karaahmet ve ekibi İl Seçim Kurulu'nun kararının iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat ettiler. Son karar mercii olan Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu'nun kararını iptal etti. İl başkanı seçilen Karaahmet ve ekibi derin bir oh çekerek rahatladı.

Yüksek Seçim Kurulu kararıyla il delegeleri Genel Kurultay'a gitme hakkını elde etti. Ne varki il teşkilatının yaptığı iddia edilen bir hata yüzünden CHP bugünlerde zor günler yaşıyor. Hatta "Keşke Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu kararını iptal etmeseydi de Genel Kurultay'a katılmasaydık, bunlar başımıza gelmeseydi..." diyenler bile varmış.

Olayların sadetine gelelim Genel Kurultay'a katılacak olan delege ve partililerin masraflarını karşılamak üzere Genel Merkez il teşkilatına 7 bin 500 TL gönderir. Kurultay biter, CHP İl Teşkilatı Genel Merkez'e 12 bin 500 TL'lik masraf faturası gönderir. Yani Genel Merkez'den 5 bin TL daha fazla talep eder. Diğer illerle mukayese yapan parti görevlileri Bilecik teşkilatının masraf faturalarını kabarık görürler, durumu Genel Sayman Umut Oran'a bildirirler. Oran, vaziyeti araştırması için bir parti meclisi üyesi ile bir milletvekilini (Çanakkale Milletvekili olduğunu öğrendim) Bilecik'e gönderir. Genel Merkez'e gönderilen masraf faturasını en ince teferruatına kadar araştıran görevliler hazırladıkları raporu Genel Merkez'e sunarlar.

Rapor, Genel Merkez'e sunulduğuna göre bir karar verildi mi, onu bende bilmiyorum. İleri sürülen bu iddialar doğruysa gündemi şöyle değerlendirebilirm.

1- Fatura yüksek bulunduğu için Genel Sayman Umut Oran, iki parti yetkilisini görevlendiriyor. Bu durum il teşkilatına karşı bir güvensizlik alametidir. İl teşkilatı bu güvensizliği nasıl kabullenir?

2- Farz edelim il teşkilatının gösterdiği 12.500 TL'lik masraf faturası doğru çıktı, il teşkilatını şüpheli gören bir Genel Sayman o koltukta nasıl oturabilir?

3- CHP'de 2 devre milletvekilliği yapan Sayın Yaşar Tüzün bu iddiaları duydu mu? Diyelim bu yazımla haberdar oldu, kamuoyuna bir açıklama yapar mı?

4- Kongrede İl Başkanı Çağatay Karaahmet'in rakibi Sinan Baba vahim iddialar karşısında, eski bir il başkanı ve birçok Genel Kurultay yaşamış tecrübeli bir teşkilat yöneticisi olarak ne düşünüyor?

5- Milletvekili olmayan illere diğer illerin milletvekillerinden görevlendiriliyor. Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un ilimiz ile ilgilendiğini bu hususta sayın vekil bir açıklama yapar mı?

6- Teşkilatlardan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Adnan Keskin konulardan haberdar mı? Açıklamalarını sabırla bekliyorum. Sadece ben değil CHP'li seçmen bekliyor.

Bu fatura iddiası doğru çıksada çıkmasada Bilecik İl Teşkilatı ile Genel Merkez arasında güvensizlik oluştuğu kesin. Demokrasilerde güvensizlik olduğunda çözüm nedir?

Bu yazı toplam 1062 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR