ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

"Paralar Nereye Gidiyor?” Diyenlere! İşte Nerelere Gittiğinin Resimlerle İspatı

"Paralar Nereye Gidiyor?” Diyenlere! İşte Nerelere Gittiğinin Resimlerle İspatı

İstanbul 1. Boğaz Köprüsü projesi yapılmaya başlandığında bütün sol kesim karşı çıktı. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Mimarlar Odası, tabii CHP. Niçin karşı çıktıklarıyla ilgili bir sürü kendilerine göre gerekçeleri vardı. 1- Su altı ve su üstü imkânlarının yapılması, 2- Köprünün kısa zamanda yıkılma tehlikesi, 3- Boğaza bir köprü yapılmasıyla devamının geleceği, 4- Köprüye yapılacak yatırımın Anadoluya yapılması. Hakkari’de zap suyu köprü beklerken, İstanbul Boğazına köprü zenginler için yapılıyor iddiası.

CHP’nin Genel Başkanlığını yapan Ecevit “Hiç gereği yokken İstanbul’a asma köprü yapıyorlar, bu köprüden mutlu azınlık, zenginler geçecektir.” Dedi. Köprünün açılışında Başbakan olan Ecevit, açılışta “Büyük eser” diyerek açılışı yaptı. O günün CHP’li milletvekillerinin köprünün yapılışına karşı konuşmasını yazsak “Ne kadar gerici bir düşünce” demekten kendinizi alamazsınız.

Sol zihniyetin Boğaz köprüsüne neden karşı çıktıklarını yukarıda bahsettim. 1- Ne diyorlardı, “Su altı ve su üstü imkanlarının yapılması” Ak Parti iktidarı Avrasya Tünelini, Marmaray’ı yaptı. 2- Köprünün kısa zamanda yıkılacağını ileri sürdüler, 46 yıldır hizmete devam ediyor, 2 yeni köprü daha yapıldı onlarda da en ufak bir arıza yok. Ne kadar gaflet içerisinde olduklarının ispatı. 3- Boğaza bir köprü yapılırsa devamının geleceğini söylediler. Devamı geldi ikinci ve üçüncü köprüler oldu. Onlar on, on beş, yirmi köprü dile getirdiler henüz düşündükleri gibi çıkmadı. 4- Köprüye yapılacak yatırımların Anadolu’ya yapılmasını istediler. Bizimde istediğimiz bu ama biz köprüde yapılsın hizmet tüm bölgelere yayılsın düşüncesindeydik. Nitekim Ak Parti ülkenin her yanına yol, köprü, tünel ve demiryolları yaptı. Hava yolları Dünyada saygın hale geldi. Bütün bunların yapılmasında emeği geçen müteahhitler muhalefet tarafından “çete” ile yaftalanıyor.

Yapılan her şeye karşı çıkan muhalefet başta CHP+ İYİ + SP + HDP+ Deva P.+ Gelecek P.+ DP = 7’li muhalefet çarşısıyız her şeye karşıyız anlayışıyla hareket ediyor. Onlar “çete” dese de benim dilim onlar gibi demeyi uygun bulmuyor.

Bakın ülkenin birçok yerine yapılan eserleri fotoğraflarıyla görelim. Muhalefet, muhalefet yaparken “Paralar nereye gidiyor” diyor ya! İşte nerelere gittiğinin resimlerle ispatı.

olaylara-bakis.jpg
 

Bu yazı toplam 3263 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR