ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

PARTİLER TABANIN SESİNE KULAK VERMELİ

PARTİLER TABANIN SESİNE KULAK VERMELİ

Başkanlık ve milletvekili seçimlerini yaptık. Seçim neticeleri her partiye ders olacak şekilde çıktı. Ak Parti her ne kadar seçimlerde birinci çıksa da bir evvelki seçimlerde aldığı oylardan yüzde yedi oy kaybetti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ortaya çıkan oy tablosundan mesaj aldıklarını açıklayarak değerlendirmeye gideceklerini söyledi. 

Seçmen partilerin, ittifak kurmayla seçime gitmesini fırsat bildi. İttifak kurmayarak seçime gidilseydi Ak Parti seçmeni partisine bazı davranışlarına kızsa da yine de oyunu verebileceğini düşünüyorum. Ak Parti seçmeni ile MHP seçmeni arasında düşünce bakımından fark yok. Nitekim MHP tabanı firesiz Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiği anlaşıldı, bu da görüşümüzün delili olduğunu söyleyebiliriz.

İttifakla seçime gidince Ak Parti seçmeninin yüzde yedilik kısmı oyunu MHP’ye vererek partisine kızgınlığını dile getirmiş, hem de oyunun zayi olmayacağının hesabını yapmış oldu. Ak Parti tabanının Genel Merkeze gücenmekte olduğunu yıllardır bu köşeden dile getirdim. İleriki günlerde sebeplerini yazarız.

MHP içerisinden çıkanların ayrılmasıyla ip kuruldu. Bunların ayrılmasından oluşan hasarı Ak Parti’nin tabanının partisine ders verme istediğinden telafi etti: Ama bu böyle sürgit devam edeceği anlamına gelmez.

CHP evvelce defalarca yazdığım gibi her geçen gün evvelce de iktidara getirmediği eski CHP aranır hale geldi. Parti çeşitli fraksiyonların partisi ve belirli bir grubun delegelerinin esareti haline geldi. Ben inanıyorum ki CHP’nin tabanının büyük kısmı partinin şu anki halinden muzdarip. CHP’nin hakiki tabanı HDP sempatizanı Genel Merkezine rahatsızlığını en sert protestoyla göstermeli. Genel Merkez söz geçirebildiği bir kısım seçmenine HDP’ye oy verdirerek bu partinin barajı geçmesini sağladı. Henüz yemin bile etmeyen HDP milletvekilleri yaptığı açıklamalarda APO denen hainin özgürlüğe kavuşturmak için çalışacaklarından bahsediyorlar. CHP Genel Merkez idarecilerinden bu açıklamalara tepki gösterilmiyor. 

Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapmamak için her türlü yolu deneyen CHP parlamento çalışmaya başladığında HDP’nin pervasızlığına, bölücü terör örgütü yandaşı açıklamaları karşısında ne tavır takınacak. Yandaş olmaya devam ederse 24 Haziran’da aldığı yüzde 22 oyu çok arar. 

 

Bu yazı toplam 1556 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR