ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

PARTİLERDE SEÇİM HAZIRLIĞI

PARTİLERDE SEÇİM HAZIRLIĞI

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni bir seçim tarihi belirlemedikçe 2015 Haziran sonu milletvekili seçimleri var. 

Partiler seçim hazırlıklarına başlamadan evvel il başkanlığın seçimlerini yapmaya hazırlanıyor. 

İktidar partisi olan Ak Parti ilçe kongrelerini tamamladı. 31 Ocak´ta il başkanlığı kongresine hazırlanıyor. İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş´un milletvekili adaylığı düşündüğü konuşuluyor. Bu vesile ile il başkanlığına aday olmayacağını emin ağızlardan öğreniyoruz. 

Ak Parti, tek adayla kongreye gidilmesini istiyor. Genel Merkez 5-6 isim arasından tek aday üzerinde anlaşılmaya uğraşıldığı belirtiliyor. Ak Parti´de Genel Merkez otoritesi fazla olduğundan aday üzerinde anlaşmanın rahat sağlanacağını düşünüyorum.

Bozüyük ilçe kongresinde ikinci bir aday, seçimlere katılacağını açıklamasına rağmen aday olmayı bırakın kongrenin yapıldığı salona dahi gelmedi. Genel Merkezin aldığı kararlara partililer ve delegeler harfiyen uyuyorlar. Görünen o ki; bu hafta içinde Milletvekili, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı ve diğer üyeler bir aday üzerinde ittifak edecekleri partililer tarafından belirtiliyor. İttifak sağlanamazsa Genel Merkez tarafından adayların teke düşürüleceği ifade ediliyor. 

Milliyetçi Hareket Partisi´nde Bilecik Merkez İlçe ve İl Teşkilatı 2 ay önce kapatılmıştı. Genel Merkez, Merkez İlçe ve İl Kongreleri yapılıncaya kadar yeni teşkilatların kurulması için görevlendirme yaptı. Diğer ilçelerin kongrelerini tamamlayan MHP, geçtiğimiz Pazar günü Merkez İlçe Kongresi´ni yaptı.

Aday olarak eski, yani feshedilen ilçe başkanı Mahmut Özbekar ile Mustafa Aydemir ortaya çıktılar. Aydemir´i daha çok partinin eskiden beri kadrolarında yer alan, ocaklarından ülkücü olarak yetişenlerin desteklediği görüldü. Özbekar´ın arkasındaysa daha çok son belediye başkanlığı seçimleri sırasında partiye katılanların destek verdiği görüldü. Seçimi Aydemir 40 oy farkla kazandı. 

MHP şimdi Şubat ayında yapılacak İl Kongresi´ne hazırlanacak. Mahalli seçimlerde ilimizde ana muhalefet olan MHP, halen iki milletvekilinden birine sahip. Genel seçimlerde hem ana muhalefet unvanını, hem de milletvekilliğini kaybetmemek için il kongresinde iyi bir kadro kurmaya çalışıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi, il başkanlığını 3 yıldır yürüten Avukat Çağatay Karaahmet milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. İl başkanlığı görevini vekaleten bir arkadaş yürütüyor. Genel Merkez halen bu görevi yürüten partiliyi kongreye kadar il başkanı olarak atayabilir. 

CHP´de il başkanlığı üzerinde bir anlaşmazlığın olduğu görülmüyor. İl ile Merkez İlçe arasında uyumda görülmüyor. Milletvekilleri adayları arasından aday belirlenirken sorun yaşanılacağı sanılıyor. 

Bundan sonra seçimlere kadar siyasi konuları yazacağımızı sanıyorum.

Bu yazı toplam 1096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR