ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

RUH KÖKÜMÜZE UYGUN NESİL YETİŞTİREBİLDİK Mİ?

RUH KÖKÜMÜZE UYGUN NESİL YETİŞTİREBİLDİK Mİ?

1950 seçimlerinde Demokrat parti iktidara geldi ve 27 Mayıs 1960 ihtilaline kadar tam 10 yıl ülkeyi idare etti. Hedef ülkeyi zenginleştirmek, sanayiyi geliştirmek. Demokrat partinin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri, yetişen genç nesle önem vermek gerektiğini ruh kökümüze yaraşır Milli Eğitim sistemimizi meydana getirmeliyiz dediğinde, zamanın Cumhurbaşkanı bu fikre karşı çıkıyor ‘’ Ben maarif politikasında CHP ile aynı düşüncedeyim. ‘’ diyor. 

Demokrat parti ve ondan sonra gelen bütün sağ partiler maalesef maarif politikalarında milletin kendilerine verdiği desteğe rağmen istenilen verimlilikte gençlik yetiştirilemedi. Zenginlerimiz çoğaldı, sanayimiz gelişti ama maarif politikamız, kültürümüz, gelenek ve göreneklerimiz hep geriye gitti. Okur yazarımız çoğaldı, fikirsiz nesil, dilekçe yazmaktan aciz gençlik, ana babaya, büyüğe saygı ve küçüğe sevgisiz bir toplum haline geldik. 

Çok kazanmakla, paraya sahip olmakla her şeye hakim olunamadığını bugün gördüklerimiz karşısında anlamış olmalıyız.

1957’li yıllarda görmeye başladığımız sokak hareketleri 27 Mayıs 1960 ihtilalini getirdi: Gençliği sokağa dökenlerin arkasında hep bürokrasi vardı. Yani önem verilmeyen maarif okullarından yetişenler. Bizim evlatlarımızı bize karşı yetiştiren bir maarif politikası.

1968’de başlayan ve 1970 yılları boyunca devam eden olaylar. Hep aynı sistem maarif ve kültür politikalarının eseri oldu.

28 Şubat yetiştiremediğimiz, ruh kökümüze uzak bürokrasiden kaynaklanmadı mı?

AK Parti iktidarı döneminde 4. Milli Eğitim Bakanı ile maarif yönetiliyor. Sanayide, ticarette, para politikalarında elde edilen başarı maalesef Milli Eğitim ve Kültür hizmetlerinde elde edilmiş değil. Şöyle bir düşünelim Demokrat partinin iktidara geldiğinden bu tarafa 63 yıl geçmiş halen bürokrasiyi tam milletim gibi düşünebilen kadrolar eriştirememişiz. Bunun sancılarını ve zorluklarını milletimiz ağır bedellerle ödüyor. Bugün bizi yöneten Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümeti de şu anki maarif sisteminin okuryazar yetişenleri esas, fikirlerini milletimizin ruh köküne bağlı zatı muhteremlerden alanlar.

Son gezi parkına en çok destek verenler adları sanatçı olmasına rağmen milletin aleyhinde sanat yapanlar oldu. Ne yazık ki milletin hazinesinden ayrılan paralarla sözde sanatçılara kültür Bakanlığından nice destekler veriliyor. Bu desteklerle azan bu sanatçı kisveliler önce kendilerine destek verenlere saldırıyor.

AK Parti bütün illere Üniversite açtı. İlkokulu bitirir gibi Üniversite bitiren gençlik ordusu yetişiyor. Yinede olaylar bu gençlikten başlıyor.

Mühim olan o gençliği yetiştirecek olan hocalara sahip olmak gerekir. Adımlar atılmıyor değil atılıyor ama yinede az.

Bu yazı toplam 1161 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR