AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Rüşvet skandalının faturası CHP’ye kesilir mi?

Rüşvet skandalının faturası CHP’ye kesilir mi?

Bilecik Belediyesi'nde yaşanan rüşvet skandalı 90'lı yılların meşhur olaylarından İSKİ skandalını anımsatıyor. İSKİ skandalı ile Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonu birçok benzerlik barındırıyor. 

1989 yerel seçimleri SHP'nin bir başarısı olarak değerlendirilir çünkü birçok büyükşehir belediyesi kazanılmıştır. Tıpkı CHP'nin 2019 yerel seçimlerinde kazandığı gibi. 

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen göreve gelmesinin ardından yakın arkadaşı Ergun Göknel'i İSKİ Genel Müdürlüğüne getirir. Tıpkı Belediye Başkanı Semih Şahin'in yakın arkadaşı Selçuk Erdağı’yı başkan danışmanı ve KAYI A.Ş. yönetim kurulu başkanı yapması gibi. 

Daha sonra Sözen’in yakın arkadaşı genel müdürün paravan şirketler kurarak bunlara ihaleler verdiği ortaya çıkar. Genel müdür tutuklanırken, Nurettin Sözen ise beraat eder. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, Selçuk Erdağı’nın gözaltına alınmasının ardından görevden aldığını açıkladı. Sonrasında mahkemenin Erdağı hakkındaki tutuklama kararı geldi ve cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında Başkan Semih Şahin’e yönelik ise henüz herhangi bir gelişme yok. 

Gelelim bir sonraki seçime..

Yaşanan İSKİ skandalından sonra 1994 yılında yerel seçimler yapılır. 1989'da yüzde 35 oy alan SHP'nin oyu yüzde 20'lere düşer. Ayrıca, İstanbul'da yaşanan bu skandal diğer şehirlere de sirayet eder. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehirde seçim kaybedilir. 

Şimdi soru şu; Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet skandalının faturası CHP’ye kesilir mi? 

Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı toplam 2867 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR