ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SENDİKA BAŞKANI VURULDU KENDİSİNDEN VE SENDİKASINDAN ÇIT YOK!

SENDİKA BAŞKANI VURULDU KENDİSİNDEN VE SENDİKASINDAN ÇIT YOK!

Bozüyük Dernekler Büro Şefi, Büro Memur-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Akış, 28.11.2018 tarihinde silahlı saldırıya uğradı. Aradan 20 gün sonra olayla ilgili oldukları iddiasıyla biri polis olmak üzere yedi kişi gözaltına alındı. Daha sonra bir kişi daha gözaltına alınarak toplamda 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların hepsi tutuklandı. Bir rivayete göre 9 kişi tutuklandı. 

Bu olayla ilgili Bozüyük Ertuğrulgazi Derneği kınama açıklaması yaptı. Vurulma hadisesinden 20 gün sonra olaya karıştıkları iddiasıyla ilgili kişiler ancak yakalanabildi. Vurulan sendika başkanından bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Aynı zamanda bağlı olduğu sendikadan da hiçbir açıklama yapıldığını duymadım. 

Biliyorsunuz il genel meclisi üyeliği seçimleri belediye ve muhtarlık seçimleriyle beraber 5 yılda bir yapılır. 31 Mart 2019 tarihinde yani 3,5 ay sonra yine yapılacak. Şu anda halen görevde olan meclis üyeleri seçildiklerinde AK Parti’den Serkan Yıldırım’ı il genel meclisi başkanı seçtiler. İki yıllığına seçilen başkanın görevi tamamlandığında tekrar bu sefer 3 yıllığına başkanlık seçimi yapılması gerekti. AK Parti grubu kendi arasında yaptığı toplantıda Serkan Yıldırım’ı tekrar aday gösterme kararı aldı. Seçim gününe kadar aday olacağını söylemeyen AK Parti’nin Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi Oğuz Sertler seçimin başlayacağı zaman aday olduğunu açıkladı. AK Parti il başkanı, Bozüyük ilçe başkanının bütün uğraşlarına rağmen geri adım atmayan Sertler, güNler evvel muhalefet ile yaptığı görüşmeler sonucunda meclis başkanlığına seçildi. 

Partinin hiçbir organının haberi olmadan, grup kararına rağmen aday olan Sertler’i o gün desteklemek için Bozüyük’ten gelen bir grup vardı. Bu grubun başında Dernekler Büro Şefi Mustafa Akış, yanında ise çeşitli dernekleri temsil eden üyeler yer aldı. 

Sertler’in aday çıkacağını partisi bilmiyor ama Akış biliyor. Memur olduğu halde siyasi bir olaya müdahil oluyor. 

AK Parti sözde ülkeyi diktatörlükle idare ediyor. İstediği memuru köleleştiriyor iddiaları muhalefetin dilinden düşmüyor ya.. Valiler devletin değil iktidarın valileri deniliyor ya.. AK Parti kendisine oyun atan meclis üyesinin destekleyicisi memuru 3 yıldır değiştirme kudretini bile gösteremedi. Hem de valinin bir imzası ile olabilecek bir işi. Sertler’in partisine oyun attığı, Akış’ın arkasında durduğu olayın yaşandığında İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bozüyük İlçe Başkanı da Mesut Çetin idi. 

Başkalarının, partisine oyun atarken arkasında duran, hem de onu o mevkiye getiren partiye oyun atanlara destek veren zat vuruluyor, ne kendisi 25 gündür bir açıklama yapabildi ne de bağlı olduğu sendika. Olayın neden vuku bulduğuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Birçok senaryo havalarda uçuşuyor. Bakalım gerçekler ne zaman gün yüzüne çıkacak?   

Bu yazı toplam 1744 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR