ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SON VADE

SON VADE

Daha evvelde yazmıştım, 1968 yılında Milli Nizam partisinin ilimizde rahmetli İrfan Bilecen’in başkanlığında kurulan il teşkilatının içinde yer alanlardanım. Milli Nizam kapatıldı yerine Milli Selamet partisi kuruldu yine il teşkilatın ilk kuruluşunda bulundum.

1974 yılında yapılacak seçimler dolayısıyla seçim çalışmaları için Ankara’ya çağırdılar. Rahmetli Erbakan yaptığı konuşmada “… arkadaşlar bu seçimler son vade. Son vade dememin sebebi şu! Şu anki nesil Osmanlı devrini bilen yaşayan neslin çocukları ve torunları, artık onlarda kayboluyor. Yeni bir nesil geliyor bu gelen nesil maalesef ecdadımızı tanımaz olarak yetiştirildi: Bizim davamıza inanan insanlar vefat etmeden meclise grup kuracak milletvekili sayısıyla girelim. Bu seçimler çok mühim onun için son vade dedim.” Dedi.

1974 seçimlerinde zannederim 42 milletvekili kazanıldı.  CHP ile koalisyona girildi. İmam Hatip okullarının sayısı çoğaldı, okullara “Din ve ahlak” ismiyle ders konuldu. (halen devam ediyor.)

Milli Selamet siyasi çizgisinin eriştirdiği gençler bugün Türkiye’yi idare ediyor. 

Ak Parti 13 yıldır iktidarda güzel işler yaptı, yollar, tanklar, ordumuza silahlar, milli geliri yükseltti, ihracatımızı artırdı, bütçeyi dengeledi. Maddi bakımdan elden gelen yapıldı. Ak Parti iktidara geldiğinde 5-6 yaşlarında bir çocuk bu seçimlerde oy kullanabiliyor. Eski günleri bilmiyor, yaşamakta olduğu hayatını böyle gelmiş böyle gidiyor olarak görüyor. 

Ak Parti terörü kucağında buldu. Teröre sebep olan birçok nedenleri ortadan kaldırdı. Ne var ki “ben bu terörü tamamen kaldıracağım” dedi ve çalışmalara başladı, terörün arkasında duran devletler Ak Parti iktidarını yıkmak için elden geleni yapıyorlar. Sadece terörü sonlandırma çabaları tek bir sebep değil. Ortadoğu’da yaşanan olaylara “madem bunlarla konuşuruz, din kardeşimiz ve Osmanlı 400 sene bu topraklarda hüküm sürmüş bizimde söz hakkımız var” dedi ve daha nice sebepler Ak Parti’yi  iktidardan çekmek için elden gelen yapılıyor. Seçimlere muhalefet ile girilse de onların mücadelesi devede kulak bile değil. 

Son seçime kadar millet Ak Parti’nin arkasında durdu. Son seçimlerde ise sadece ‘’kendine gel’’ sinyali verdi. 1 Kasım seçimlerinde verdiği sinyalin farkına varıldığını düşünerek Ak Parti’yi tekrar iktidara taşıyacağını sanıyorum. 

Ak Parti’nin 13 yıllık iktidarında tek tek hatalarını saymak istemiyorum. 2 hususun üzerinde durmakla yetineyim. Milli Eğitim ve Kültür üzerinde başarısızlığı son seçimlerde iktidar olamamanın başlıca sebebi olarak görüyorum. 

2. olarak teşkilatlarının sesine yeterince kulak verilmedi. İllerin yerine Milletvekilleri Genel Merkez Milletvekilleri oldu. Delegeye kıymet verilmedi. 

Şimdi bende diyorum ki son vade Millet AK Parti’nin kulağını çekti 1 Kasım’da reyini verirken ‘’Sadete gel’’ diyerek bir 4 yıl vade verecek. Umarım hatalarına devam etmez. Milletin 1 Kasım seçimlerinde siyasi istikrarsızlık sandıktan çıktığında başına geleceklerin idrakinde olduğuna inanıyorum. 

Bu yazı toplam 1519 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR