ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Susuz kalmaya devam mı? Son mu?

Susuz kalmaya devam mı? Son mu?

Geçtiğimiz hafta Karasu hattının Pazaryeri bölgesinde arıza meydana geldiğini ilan eden Belediye “Sular da kesilme olabilir, iktisatlı kullanalım” hatırlatmasında bulundu. Bir arıza oldu mu borularda ki sular boşalıyor, tamir olduktan sonra dolması için bekleniyor, bu işler 1 hafta 10 gün sürebiliyor.

İlk defa bu arızada sular eskisi gibi kesilmedi. 70 günlük belediye başkanı diye tiye alınan Sadık Başkan yedek su depolarını devreye soktu, iktisatlı kullanılmasını milletten istedi böylece günlerce halkın susuz kalmasını önledi.

15 Kasım 2022 tarihli yazımda yine o günlerde Karasu projesinde meydana gelen arızadan dolayı Bilecik günlerce susuz kaldı. Belediye Başkanlığı makamında Melek hanım oturuyor. Ben 15 Kasım 2022 tarihli köşe yazımda “Bilecik’te geçtiğimiz hafta 35-40 saat Bahçelievler ve Hürriyet Mahallesi Karasu su projesinde meydana gelen arızadan dolayı susuz kaldı. 30 yıl evvel Karasu su projesi gündeme geldiğinde ilimizin nüfusu 20-25 bin civarındaydı. Aradan 30 yılı aşkın zaman geçti ilimizin merkez nüfusu 80 binlere dayandı yani nüfus 3 kattan fazla arttı. Sanırım 1,1,5 yıl evvelde Karasu su projesinde meydana gelen arızadan dolayı günlerce susuz kalındı” diye bahsettim.

Bilecik 2023 Temmuz ayında yine Karasu su yolunda meydana gelen arızadan dolayı günlerce susuz kaldı. Melek Hanım Başkanlığı devam ediyor, Bilecik’te susuzluğa devam ediyor.

25 Temmuz 2023 tarihli köşe yazımda belediyenin alternatif üretmediğini şöyle dile getirmiştim;

“Karasu Projesi, Anavatan Partisi iktidarı döneminin son yıllarında 30 yıl evvel gerçekleştirilen bir proje. 30 yıl içinde boruların sağlamlık derecesinde nice gelişmeler oldu. Bir yıl içinde Karasu Projesi hattında 3’üncü boru patlama vakası yaşandı, bu da gösteriyor ki hat ömrünü tamamlamış.

Karasu Projesi yapılmaya başlandığında sanırım Bilecik Merkez’in nüfusu 30-35 bin civarındaydı. Bugün 80 binin üzerinde. Yerleşim alanlarımız coğrafi bakımdan kısa mesafede yüksek rakımlara ulaşıyor. Karasu’dan gelen suda arıza meydana geldiğinde yüksek yerlerde oturanlar 1 hafta 10 gün susuz kalıyorlar. Nüfusumuzun hızla ilerlemesine rağmen belediyemiz aynı hızla fikir üretip alternatif çözümler üretme çalışmasında bulunmuyor.

“Her şey daha güzel olacak” sloganıyla belediyeyi kazanan CHP, demediklerini bırakmadıkları Turgut Özal döneminin mirası Karasu Projesi’nin bakımını dahi yapmaktan aciz.

Çöpler toplanmıyor diye haber yazıyoruz cevap hazır “Çöpleri Bilecik Belediyeler Birliği topluyor, onun sorumluluğunda…” diyorlar. Ama çöp vergisi belediye kasasına giriyor.

Sular kesiliyor vatandaş basın yoluyla, sosyal medyadan avazı çıktığı kadar şikayette bulunuyor “Karası İşletme Birliği sorumlusu” diyorlar. Su parası belediye bütçesine giriyor.

Son arızada susuz kalmadığımızı yazımın başında belirttim. Demek ki alternatif varmış ama makamda, “İşimiz gücümüz Bilecik” diyenler yokmuş.

Haydi Bilecik susuz kalmaya var mısın, yok musun sandıkta cevap ver.

Bu yazı toplam 1273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR