ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TEKNOLOJİ ÇOK HIZLI

TEKNOLOJİ ÇOK HIZLI

Teknoloji ne kadar hızlı gelişiyor. Yeni icadları takip etmeye yetişemiyoruz. Yirmi yaşına ulaşan nesil cep telefonlarını görerek doğdu. Belkide cep telefonu olmadan insanlar nasıl yaşıyordu diye düşünüyorlardır.

Eskiden buğday üreticisi buğdayını değirmene götürürler un haline getirir bir yıl boyunca yerdi. Eskinin ufak değirmenleri fabrikalar oldu. Üretici kendi buğdayının ununu yiyemiyor. Buğdayını satıyor fabrikaya herhangi bir buğdayın ununu alıyor. Gelişen teknoloji çok ufakları eliyor, büyükler yaşıyor.

Eskiden bir çok esnafın ekmek teknesi olan sanatlar bugün yok oldu. Çünkü teknoloji ürettikleri ile o esnafın yaptığı mesleği arkadan kaldırdı. Örnek mi istersiniz? Mesela kalaycılık, plastik, çelik eşya emaye gibi bir çok eşya bakır kabı ortadan kaldırdı dolayısıyla kalaycılık mesleğini bitirdi. Yine motorlu araçlar icat oldu, at, katır, eşek gibi hayvanları yük taşımaktan kurtardı. Tabii semercilik mesleğini bitirdi.

Biz gazetecilik mesleğine de teknoloji harikası ile başladık. Birçok defa yazdığım gibi bir daha tekrar yazayım, bilgisayarı il çapında ilk defa ilimize getiren biz olduk. Gazetemizin disgisini bilgisayarda yapmaya başladık. Eskişehir´de yayınlanan gazeteler dahi daktilo ile aydingere yazarak gazete hazırlıyorlardı.

Gazeteler kurşun harflerle elle diziliyor, bir fotoğraf koyabilmek için klişe yapılması gerekiyordu. En eski kuruluş diyenler bunu gayet iyi bilir. Zamanında ofset matbaa ve film sistemleri gelişti, gazeteler bol fotoğraflı oldu.

Gelişen teknoloji film sistemini de ortadan kaldırdı. CTP denilen sistem gelişti. Bilgisayarda hazırlanan yazılı fotoğraflı tasarım CTP teknolojisi ile direk aliminyum kalıba çıkıyor, baskı makinasına takıldığında direk baskıya geçiyor. Zaman ve baskı kalitesi kazandırıyor.

Sakarya kadrosuyla teknolojisiyle takip ediyor ve etmeye de devam edecek inşallah. CTP kalıp makinesine sahip olan Sakarya bütün renkli işlerde elinize aldığınız gazetede gördüğünüz gibi harika baskılı gazete okuyorsunuz.

Bilecik Haber Sakarya yayın hayatına başladığı günden bugüne ilimize hep ilkleri yaşattı. İnternet sitesinde başarılı haberciliğiyle günlük okuyucu kitlesi 93 bine kadar ulaştı. Ortalama 55 bin günlük okuyucusuyla ilin en çok okunan haber sitesi durumunda.

Son yerel seçimlerde Bilecik ve Bozüyük halkıyla yaptığımız anketle en doğru sonuca biz ulaşık. Bizden başkaları da anketler yayınladı. Seçim neticeleri karşısında konuşamayacak hale geldiler. Bizim anketlerimize “yandaşlar, Ak Parti teşkilatlarında anketler yapıyorsunuz. Karşılığında kaç para aldınız” diyenler seçim sonuçları karşısında o günden bu güne gıkları çıkmıyor.

Sakarya daima halkın içinde halkın sesini duyurmak için çalışıyor, gündemi konuşuyor. Son yaptığımız atılım ise gündemde konuşulanları açık oturum halinde internet sitesinde konuşmak. İlki geçen hafta başladı ve kamuoyunda çok konuşuldu. Dün itibariyle ikinci oturum yayınlandı. Bu böyle gelişmeye Allah´ın izniyle devam edecek.

Yerinde saymakla bir yere varmak mümkün değil. Birileri “ne gerek var” desede vatandaşımız istiyor. Üstad´ın dediği gibi “sanma bu tekerlek kalır tümsekte”

Bu yazı toplam 1159 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR