ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TEKRAR SEÇİM

TEKRAR SEÇİM

Atalarımız “Görünen Köy Kılavuz İstemez” demiş. 7 Haziran seçim sonuçları yeni bir seçimin sinyalini vermişti.

7 Haziran seçimleri “Baba bir hırsız tuttum, “Getir oğlum” gelmiyor, “Bırak gitsin” Gitmiyor” hikayesine döndü. Muhalefet partileri seçim sonuçlarını “Millet Koalisyon Dedi” olarak yorumladı. Buyurun kurun dendiğinde kuramadılar. İktidar olarak sayıya ulaşamasa da seçimi kazanan Akpartinin “Gelin beraber kuralım” teklifine “Kurmuyoruz” karşılığını verdiler.

Akparti 7 Haziran seçim sonuçlarının milletin kendisine bir nota verdiğini kabul etmeli. Umarım verilen ikaza kulak verilir, sessiz çoğunluğun sesini duymuş olur. Rahmetli Menderes ile başlayan Erbakan, Özal, Recep Tayyip Erdoğan ile devam eden Türkiye’yi Kalkındırma Hareketi, muhalefet tarafından hep yolsuzluk ve kayırmazcılık ile suçlanmıştır.

İsmini saydığım bütün liderler bölgemizdeki devletlerle ilgilendiler. Dışarıdaki Müslüman topluluklarla temas kurdular. Batı; Türkiye’nin içe kapanık bir ülke olmasını, lider devlet anlayışını düşünmemesini istedi. Böyle düşünen parti liderlerinin içteki muhalefet ile dirsek teması kurarak hep yolsuzluk ve layiklik, Atatürk düşmanlığı ile suçladı. Seçimlerde iktidardan düşüremediyse ihtilalle hedefine ulaştı. 

13 yıldır ülkeyi yöneten iktidar çok işler başardı. Elbette hatalı davranışlar ve yanlış kararlar aldı. Seçimlerden bu tarafa 2 aylık zaman içerisinde tek parti iktidarının kıymetini milletin anladığını zannediyorum. 

Akparti’de ekonomi gidişatını bozmayalım, seçim var diye, tarıma, memura, emekliye fazla açılmayalım anlayışından oy kaybettiğini anlamalı. Şu 2 aylık zaman içinde daha çok kaybettiğimiz meydanda. 

13 yıllık iktidar boyunca Akparti milletvekillerini milletin milletvekili olmaktan çok genel merkezin vekilleri olduğunu defalarca yazdım. Oy kaybı elbette bir iki sebepten olmaz. Her sebebin birleşmesi patlamaya sebep oluyor.

Akparti 7 Haziran seçimlerinde milletin kızgın patlamasını yaşadı. Yapılan açıklamalara bakılırsa seçim sonuçlarından istifade edilmiş görülüyor. Allah yardımcımız olsun.

Bu yazı toplam 1163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR