ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TERÖR

TERÖR

Savaş usulleri de değişti, askerler ile değil de maşalar yoluyla yapılır oldu. Devletler, araları açık olduğu devletlerin içindeki hainleri buluyor veriyor parayı terör yoluyla savaş yapıyor.
Türkiye´de 30 yılı aşkın devam eden PKK terörü bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti düşmanları için bulunmaz bir maşa oldu. Rusya, İran, İsrail, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Ermenistan, Yunanistan için tamda taşeron terör örgütü.
Osmanlının son dönemleri olan Sultan Abdülaziz ve II. Sultan Abdülhamid dönemlerinde de ülkemiz aynı terör sıkıntılarını yaşadı. İki sultanda Osmanlının parçalanmaması ve bütün Müslümanların birlik içinde olması yolunda politika yürüttü.
Osmanlının bir an evvel yıkılması için var gücüyle çalışan devletler her iki padişahı da içeride ki gafiller ve hainler eliyle tahttan indirdiler.
Aradan 100yılı aşkın zaman geçti. Dünyayı, bilhassa Ortadoğu´yu yeniden dizayn etmeye kalkan Amerika, Rusya, İngiltere, Almanya ve diğer birkaç devlet Türkiye´yi dize getirmeye uğraşıyorlar.
Türkiye son yıllarda silah sanayisini geliştirdi. Kendi tankını, piyade tüfeğini, radarlarını, helikopterini, yazılımların, insansız uçağını yapar hale geldi. 1974´te Kıbrıs´a yaptığımız çıkartmada elimizdeki savaş malzemelerin tamamı ithal idi. Koydular ambargoyu bizi söz dinleyen çocuk durumuna getirdiler. Suriye´ye 900km. sınırı olan, Irak´a, İran´a komşuyuz. Ortadoğu´da ki bütün devletler ile din kardeşiyiz.
Türkiye, bu bölgeye nizamat vermeye kalkanlara “Dur arkadaş, senin komşun değil, din kardeşin değil, söz hakkı benim diyorsun. Esas söz hakkı benim. Bende varım” dediğinde içimizdeki hainleri harekete geçiriyorlar.
İçimizde politika yapan partiler var, ne diyorlar “Bizim Suriye´de ne işimiz var. İçişlerine ne karışıyoruz. Ortadoğu´da yeni devletler kurulacakmış bize ne. Biz kendi işimize gücümüze bakalım…”
Peki Ortadoğu´da bir karış toprağı olmayan, sınırı olmayan devletler buralarda ne arıyor, neden yeni devletler kurdurmaya çalışıyorlar. İçimizdeki politikacılar neden bu soruyu onlara sormuyorlar? Böyle küçük hesap işi içinde olan politikacıların dedikleri yolu takip etsek, hiçbir şey konuşmasak terörden kurtulacak mıyız?
Ne terörden kurtuluruz ne de Ortadoğu´da üretilen petrol ve doğalgazın imkanlarından istifade edebiliriz.
II. Sultan Hamid yeni yeni bulunan petrolün ileriki yıllarda ülkeler için çok kıymete değer olacağını anlamış ve tedbirler almış. Alınan bu tedbirleri “Hiçbir şeye karışmayalım” diyen zihniyet ortadan kaldırdı. Türkiye´yi petrol ithal eden ülke haline getirdi.
Bugünde hiçbir şeye karışmayalım politikası takip edilse gelecek neslin önünü kesmiş olmayacak mıyız? Sıkıntı yaşayacak mıyız elbette yaşayacağız, ülkemizin önü açılacak. Dün Balkanlarda, Çanakkale´de, İstiklal savaşında şehit olanların önümüzü açtıkları gibi. Türkiye´nin gücü hainlerin hakkından elbette gelecek.
Not: Ankara´da yaşanan bombalı saldırıda şehit düşen kardeşlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza şifalar dilerim.

Bu yazı toplam 1564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR