ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Tevfik Bey Caddesi trafiğe kapatılmalı mı?

Tevfik Bey Caddesi trafiğe kapatılmalı mı?

Tevfik Bey Caddesi’nin trafiğe kapatılması, yayalara açılmasıyla ilgili bir görüşü belediye kamuoyuna açıkladı. Vatandaşın ne düşündüğünü öğrenmek için tartışmaya açtı.

Bundan belki on yıl evvel bu köşede Tevfik Bey Caddesi’nin trafiğe kapanmasını, yayalara açılmasını birkaç defa yazdım. Şimdi muhalifi olduğum bir partinin belediye başkanı konuyu gündeme getirdiği için karşı çıkacak değilim. CHP grup başkanvekili Engin Altay ‘Hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bile alkışlamayız’ diyen biri gibi geri zihniyetli olamayız. Doğru olan neyse o yapılmalı. 

Tevfik Bey Caddesi en işlek ve şehrin ortasından geçen cadde. İlimizin coğrafi şartları dolayısıyla yol açma imkânları sınırlı. Yinede mevcut yolları düzene sokar, trafik kurallarını işletir, oto park problemi halledildiğinde bu işin altından rahatlıkla kalkılır. 

Şehir içinde şu anda işletilemeyen otopark, eski belediye çarşısına yapılan inşaatın altındaki otopark faaliyete geçirilirse tam olmasa bile park sorununun 4’te 3’ü hallolabilir. Belediye otoparklardan yüksek kazanç elde etme fikrinden ziyade halka park alışkanlığı kazandırmak gayesiyle park masraflarını giderici uygulamaları tercih etmeli. Zamanla vatandaş otopark kullanmayı alışkanlık haline getirmeye sevk edilirse doğru tercih olur. 

Anayol kenarlarına park yasaklanmalı. Ali Rıza Özkay Caddesi, Valilik önü ve üst taraftaki caddeler trafiğe elverişli hale getirilmeli. Kozabirliğin üst caddesi gelişli gidişli yapılabilir. Emniyeti geçtikten sonra Edebali’ye inen caddenin yanından inilen ara yolu takiben belediyenin önünden şehir trafiğine girmeden sola dönme imkânı sağlanmalı. 

Toptancılara akşam saat 18.00’den sonra yük indirmelerine izin verilmeli. Yine su, ekmek ve kargo hizmetleri nizama sokulmalı. Bütün bunların yerine getirilmesi sadece belediye ile mümkün olmaz. İl Trafik Komisyonu, emniyet ve valilik işbirliği ile olur. Tabi kavgalı değilseniz. 
 

Bu yazı toplam 1613 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR