ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TRAFİK

TRAFİK

Trafik sıkıntısının hat safhaya ulaştığı kabul etmeyen var mı? Elbette yok. Peki gidermek için hızla artan trafik bunalımımıza aynı hızla gidermek için tedbirler alınıyor mu?

Şehir içlerinde trafiği rahatlatmak için alt, üst geçitlerle çözüm üretiliyor. Bizde böyle bir çalışma olmadığı gibi ışıklandırmaları çoğaltıyoruz ki trafik daha da sıkışsın.

Bazı pansuman tedbirlerle trafik az da olsa rahatlatılabilir. Heykelin olduğu yere, benzinlik karşısına ,döner kavşağa cep yapılabilir. Yine tepebaşına Ali Rıza Özkay Caddesinden ana yola çıkışta orta yuvarlaktan dönüşe izin verilmemeli. Şimdiki valilik ışıklandırmasından dönüş sağlanmalı.

Şeyh Edebali çıkışları Belediye önüne döner yuvarlakta şehir dışına çıkış sağlanmalı. Yol kenarlarına park yapan araçlar hareket etmeden tahsilat sağlanmalı, yol ortasından park ücreti alınması trafiği aksatıyor.

Toptancı arabaları trafiği aksatmayacak saatlere konmalı. Tepe başından inerken bankalar semtinde, Ziraat ve Halk Bankası önlerinde ikinci sıra parklara izin verilmemeli. Anayollarda yan yana iki aracın seyri şehir içi boyunca sağlanmalı.

Bu tedbirler alındığında trafik keşmekeşliği elbette sona ermez. Bir nebzede olsa tedbir tedbirdir diyebiliriz.

Bu yazı toplam 1837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR