ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TRAFİK SIKINTISI DEVAM EDİYOR ÜMİDİMİZ YENİ İDARECİLERDE

TRAFİK SIKINTISI DEVAM EDİYOR ÜMİDİMİZ YENİ İDARECİLERDE

Eski Milli Eğitim Bakanlarından biri "Şu okullar olmasa maarifi ne güzel idare ederdim." dediği gibi, şehirlerin trafiği olmasa idarecilik ne kolay olur.

Trafikle ilgili sayısız yazılarım oldu, gazetemizde haberler yer aldı. 10-15 yıl evveline göre arabalar katlanarak çoğaldı. Haliyle trafik sıkıntısı daha çok çekilemez hal aldı. Çünkü alınması gereken tedbirler alınmadı.

Sürücüler trafik kurallarına uymamayı kural haline getirdi. Yayalar yayaya ayrılan yollardan gitmiyorlar. Her şey eğitimde halledilmeli denir. İyi güzelde şehrimizde 15 bine yakın üniversite öğrencisi var eğitimli, yol ortalarından gidenlerde gençler. Gerçi onlarda haklı, araçlar yaya kaldırımlarında park halinde veya esnafın malı teşhir alanı olmuş.

Trafik ekipleri şehirler arası yollarda gizlenerek radarla hızlı gidenlere ceza yazmakla trafik problemini halledeceklerini sanıyorlar. Şehir içi trafiği kuralların uygulanmamasından her geçen gün keşmekeşlik artarak devam ediyor.

Uzun zamandır trafik belasını yazmadım. Sebebi şu ümidimi kaybettim. Peki bugün ışık mı gördün de yazıyorsun diyebilirsiniz. Trafik Şube Müdürlüğüne bir bayan amir atanmış. Ayrıca Valimiz ve Emniyet Müdürümüz yeni anlıyacağınız ümide kapıldım. Nasrettin hoca kaybettiği öküzlerini türkü söyleyerek ararken " Ümidim şu dağın arkasında orada da yoklarsa seyreylerin bende ağlamayı" dediği gibi; inşallah bizim ümidimiz boşa çıkmaz.

Evvelce trafikle ilgili yazılarımda "Emniyet Müdürünün makam odasından baktığında gördüğü ufak meydanda trafik sıkıntısı giderildiğinde şehrin trafiği giderilir. Meşhur ata sözümüzdür " Herkes kapısının önünü süpürse her yer tertemiz olur."

Sayın Valinin ve Emniyet Müdürümüzün akşam saat 16:30 ile 18:30 arasında tepebaşından garaja kadar yaşanan trafik sıkıntısının neden kaynaklandığını görmelerini istiyorum. Ana caddede ikinci sıra araba parketmek kural halilne geldi. Ziraat Bankası önü resmi araçlar bilhassa akşam saatlerinde üçüncü sıra oluşturuyolarlar. Burada tek tek trafik sıkıntılarını yazmaya kalksak yerimiz müsait değil. Her yerde kurallar uygulansa sanırım şikayetler biter.

Vilayetin önü il makam aracı haricinde hiçbir araca müsaade edilmiyor. Trafik sıkıntısı da yaşanmıyor. Ama her yerde trafik düzeldi sanılmasın.

 

Bu yazı toplam 2625 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR