ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TRAFİK SORUNU

TRAFİK SORUNU

İstanbul trafiği düzelecek. İlimizin trafiğinin düzelmesini bırakın her geçen gün keşmekeşlik artarak devam ediyor. Trafik sorununa el atan olmayınca sürücülerde kural tanımamazlık kural haline geldi.
Bir arkadaşım anlatmıştı. Arkadaşı her şeye itirazı gelenek hale getirmiş. Onunla bir yerde durdukları için geçinmek mecburiyetinde. Düşünmüş taşınmış kararını şöyle vermiş. Ben bu arkadaşa kabul ettirmek mecburiyetinde olduğum konunun aksini söyleyeyim nasıl olsa itiraz edecek o zamanda senin dediğin olsun der böylece anlaşabiliriz. Dediği gibi yapmış, o günden sonra denediği bu yolla gül gibi geçinmeye başlamışlar. 
Trafik işini de böyle mi düzene sokmak istiyorlar. Sürücülere kurallara uymadıklarını hatırlatmaktansa susalım belki aksine kurallara uymaya başlarlar diye mi düşünülüyor.
Doğrusu böyle düşünüldüğünü söylemekle latife yapmış oluyorum. Ama şehir içi trafiğimizin kargaşaya dönüştüğü bir gerçek. Anayol üzerinde birinci sıra daimi parklar normal görülüyor. Bu gidişle ikinci sıralarda normal hale geleceğe benziyor çünkü giderek üçüncü sıralar başladı.
Kapalı pazarın önünün trafik sıkıntısını gazetemiz 7-8 ay evvel haberleştirmişti. İki hafta trafik polisi geldi, demek ki oranın trafik sorunu onlara aitmiş. Sonra sanki trafik işi hallolmuş gibi bir daha haftada bir gün gelmez oldular. Keşmekeşlik devam ediyor. Neden gelinmiyor? 
Ziraat Bankasının önü ve o cadde resmi araçların, kaba dayı sürücülerin mekanı oldu. 
Bana okuyucularım “Bilecik’te trafik düzelecek mi?” diye soruyorlar. Cevaben diyorum, atalarımız “herkes kapısının önünü süpürse şehir tertemiz olur” demişler. Emniyet Müdürlüğünün önünden itibaren Bayrakçı Kuruyemiş’e kadar olan meydanda trafik sorunu ne zaman kalmazsa şehrin trafiği o zaman düzelir. Emniyet Müdürü makamının camını açsa alandaki trafiğin halini görür. Orası bile hallolmuyorsa diğer bölgelerde ki trafik sorununu kime anlatabiliriz.

Bu yazı toplam 1490 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR